Onderweg kunnen de wandelaars genieten van de warme klanken van de midwinterhoorns.
Onderweg kunnen de wandelaars genieten van de warme klanken van de midwinterhoorns. (Foto: )

Midwinterhoornwandeling in Beltrum

BELTRUM - Zondag 8 december organiseren de Midwinterhoorn Bloazers 't Slat voor de tiende keer in successie een midwinterhoornwandeling. Deze unieke jubileum-wandeltocht start dit jaar vanaf Erve Huusken aan de Spilmandijk 8 te Beltrum. Starten kan tussen 10.30 en 13.00 uur. Er is keuze uit twee routes, 7 en 15 kilometer. Deelname aan de tocht kost € 3,50 per persoon, voor leden van de wandelbond zijn de kosten € 2,50 per persoon. Kinderen gratis.

De wandeltocht voor jong en oud voert door het authentieke natuurgebied rondom Beltrum. Meer dan 40 bloazers staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de zachte en karakteristieke tonen van de midwinterhoorn.

Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op de rustpunten en bij 't Noasman waar de deelnemers bij een knus houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen die op traditionele wijze zijn vervaardigd. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig.

Midwinterhoornblazen is een traditie die vele honderden jaren geleden is ontstaan en na een periode van gestage achteruitgang sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw weer springlevend is. In de provincie Gelderland zijn circa 25 midwinterhoorngroepen actief, die met veel inzet deze traditie beoefenen in de adventsperiode en bij allerlei gelegenheden van zich laten horen, zo ook tijdens de midwinterhoornwandeling het 't Slat.

Filmpje van Youtube

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!