Klezmer-ensemble Bublischki treedt op in de Barokkerk Zwilbroek. Foto: PR Bublischki
Klezmer-ensemble Bublischki treedt op in de Barokkerk Zwilbroek. Foto: PR Bublischki (Foto: )

Klezmermuziek met Bublischki in de Barokkerk

ZWILLBROCK - Het bekende klezmer-ensemble Bublischki geeft op zondag 17 november om 16.30 uur een concert in de barokke Sint-Franciscuskerk in Zwillbrock. Er staat het publiek een fantastisch optreden te wachten, aldus de organisatie.

Naast Jutta Schönherr (viool), Anke Bobert-Witte (gitaar), Peter Hulek (contrabas), Uli Fuhrmann (percussie) en de bandleider Achim Lux (klarinet / Tárogató) begeleid Felix Linke het klezmerensemble op de piano. Het programma bestaat uit traditionele melodieën uit Joodse instrumentale muziek. Ook zijn nieuwe arrangementen van Joods-Hongaarse muziek te horen. Bublischki begrijpt het uitstekend hoe een muzikale brug te slaan tussen de zachte melodieën van de joodse gebedswereld tot de gelukkig-uitbundige feestelijke muziek.
Het is een ontroerende muziek die uit het hart komt en naar het hart gaat. Hun pakkende melodieën uiten dromen en verlangens, vreugde en verdriet van het leven in gelijke mate. Elk van deze liedjes is ook een liefdesverklaring aan een taal die getto's en kampen heeft overleefd. Met zijn muziek wil het ensemble ook bijdragen aan meer begrip, tolerantie en menselijkheid tussen de Duits-Joodse cultuur.

De entree is gratis, na afloop van het concert wordt er op de gebruikelijke wijze om een vrije gift verzocht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!