Alzheimer Café

LICHTENVOORDE - Op woensdag 27 november is er een Alzheimer Café voor de regio in Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde. Op deze avond, die duurt van 20.00 tot 21.30 uur (zaal open: 19.30 uur) staat de vraag centraal: 'Hoe betrek je de buurt bij je zorgtaak?'. Aanmelden is niet nodig.

Iedereen die deze vraag herkent als mantelzorger van een naaste met dementie is welkom. Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: 'Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt'. Ook die aanbieder van hulp, die niet goed weet hoe te handelen, is welkom. Het programma 'hoe betrek je de buurt' besteedt aandacht aan de impact van dementie in de samenleving. Men leert in dit informatieve én luchtige programma van één uur hoe men aan de omgeving een duidelijke hulpvraag kan stellen. Hulpaanbieders leren hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden. Zodat het aanbod omgezet wordt in acties; hoe klein ze ook zijn.

Belangstellenden zijn welkom. En als mantelzorger kan men een buur, vriend, vriendin of familielid vragen om mee te komen. Ook wie al gerichte hulp aan iemand met dementie of een mantelzorger biedt, kan iemand uit zijn omgeving vragen om mee te gaan. Samen hulp bieden is immers nog leuker.

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Op 25 december komt het Alzheimer Café te vervallen.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411.


www.samendementievriendelijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!