EXRAY tijdens een optreden bij de DRU in Ulft.
EXRAY tijdens een optreden bij de DRU in Ulft. (Arresphoto Varsseveld)

EXRAY bij café De Zaak

LICHTENVOORDE - Vooral eigen werk, een enkele cover en een 'touch of Frankie Miller Session en The Allman Brothers'. Zondagmiddag 24 november wacht bezoekers van Café De Zaak een muzikaal feestje met een optreden van EXRAY. Aanvang: 17.30 uur en toegang gratis.

Nadat Ray Benz, bekend in de regio als 'eigen werk' band, in 2017 uiteenvalt moeten Leon Venderbosch (gitaar en zang), Rob Tenten (drums en zang) en Martin Hummelink (basgitaar en zang) op zoek naar een nieuwe zanger. Zij kennen elkaar reeds langer van samenwerkingen in allerlei andere regionaal aan de weg timmerende bands zoals KGB, Unplugged en Get a Grip. De zoektocht valt in eerste instantie niet mee totdat Marco van der Aar zich aandient. Hij is een oude bekende die ook meerdere malen met hen heeft samengewerkt. Daniel van de Graaf draait als inval-toetsenist al langer achter de schermen mee en door hem definitief aan de bezetting toe te voegen en mee te laten denken en schrijven aan eigen werk is de band compleet: EXRAY

De klik is er meteen en de muzieksmaak matcht. Eigen werk maken blijft de hoofdmoot. Een enkele cover of samenwerking met muzikanten uit de regio in muzikale projecten blijft altijd doorgaan. Thans is de band een eind op weg met opnames van een eerste album. Het grootste deel is klaar en opgenomen. Enkele nummers zijn al te beluisteren op Spotify en andere streaming aanbieders. Een optreden bij Café De Zaak is een mooie gelegenheid om deze nummers aan een publiek te laten horen en zien. Tevens brengt de band enkele nummers van de bij-band Frankie Miller Session en ook werk van the Allman Brothers is te horen.

Paul van Druten maakte opnames van het optreden van EXRAY tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Bekijk het optreden hier.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!