Jubilaris Willy Meekes voor zijn woning aan de Nieuwe Groeneweg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Jubilaris Willy Meekes voor zijn woning aan de Nieuwe Groeneweg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Willy Meekes 40 jaar kraanmachinist bij de Rouwmaat Groep

Algemeen

GROENLO - Rouwmaat Groep Groenlo heeft in de afgelopen week maar liefst elf jubilarissen in het zonnetje gezet. Het betreft een jaarlijkse bedrijfstraditie op een donderdag in de maand november. Van de elf jubilerende arbeidskrachten kregen er acht bloemen aangereikt in verband met hun 12,5-jarig dienstverband, twee vanwege hun 25-jarig dienstverband en één vanwege zijn 40-jarig dienstverband. De laatste jubilaris betrof Willy Meekes uit Groenlo.

Door Theo Huijskes

In het Brouwersnös werd er onder het genot van een jubileumdiner door de directie van de Rouwmaat Groep ruime aandacht besteed aan de elf jubilarissen. Zo werden er niet alleen bloemen uitgereikt, maar ook de gebruikelijke oorkondes, speldjes en een schaalmodel van een vrachtwagen. Werden daarbij de jubilarissen met een dienstverband van 12,5 jaar en 25 jaar toegesproken door directeur Dave Rouwmaat, Willy Meekes kreeg na 40 jaar noeste arbeid als kraanmachinist de loftrompet toegezwaaid door directeur groot aandeelhouder Jos Rouwmaat.

In huize Meekes aan de Nieuwe Groeneweg in Groenlo geeft jubilaris Willy Meekes (60) aan nog altijd met erg veel plezier bij het bedrijf te werken. "Van jongs af aan wilde ik al kraanmachinist worden. Na enkele jaren bij een loonwerker in Lievelde te hebben gewerkt, ben ik op 17 september 1979 bij Rouwmaat aan de slag gegaan." Verstek laten gaan vanwege ziekte, is er bij Meekes niet bij. "Die enkele keer dat ik kort heb moeten verzuimen, had te maken met kleine bedrijfsongevalletjes. Griep of iets dergelijks ken ik niet. Dus de komende vijf jaar tot mijn 65ste kunnen ze op mij blijven rekenen", aldus de jubilaris, die als vrijwillig medewerker tijdens het tweejaarlijkse evenement De Slag om Grolle de grondwerkzaamheden van het slagveld voor zijn rekening neemt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant