Eeen buurt-AED in een geklimatiseerde buitenkast, 24/7 bereikbaar.
Eeen buurt-AED in een geklimatiseerde buitenkast, 24/7 bereikbaar. (PR)

BuurtAED-actie in de wijk Banninghof van start

GROENLO - De wijk Banninghof in Groenlo start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

Marcel Teunissen, initiatiefnemer van de actie : "Een AED in de buurt kan levens redden. Naast hartmassage en beademen is binnen zes minuten een AED kunnen aansluiten van levensbelang. Daarom wil ik in onze buurt een AED en in onze relatief grote wijk liefst meerdere AED's." De actie vindt u op hier.

Elk jaar krijgen zo'n 15.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo'n '6-minutenzone' te maken zijn 30.000 AED's nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Ook een AED in uw buurt? Start uw eigen actie via www.buurtaed.nl/start-een-actie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!