Joop Koopmanschap exposeert met onder andere dit drieluik bij Gasterij Ankomm'n.
Joop Koopmanschap exposeert met onder andere dit drieluik bij Gasterij Ankomm'n. (Foto: Joop Koopmanschap)

Joop Koopmanschap kijkt in de ziel bij Ankomm'n

GROENLO/WINTERSWIJK - 'Kijken met je ziel', heet de foto-expositie van Joop Koopmanschap die van 8 december tot 7 januari te zien is bij gasterij Ankomm'n in Winterswijk.

Joop Koopmanschap, fotograaf en dichter, heeft een bedrijf in multimedia producties. Naast zijn opdrachtenwerk maakt Joop fotografisch werk speciaal voor exposities. Tevens treedt hij regelmatig op met gedichten, al dan niet in combinatie met andere dichters. Over zijn werk zegt Joop: "Zowel mijn foto's als gedichten hebben een gelaagdheid waar je even bij stil kunt blijven staan en die je aan het denken kunnen zetten. Foto's exposeren gaat wat verder en dieper dan het scrollen op Instagram".

De opening van de expositie is op zondag 8 december om 14.30 uur waarbij Joop kort ingaat op zijn werken. Miquel Padros luistert met zijn muziek de opening op, hij improviseert op dwarsfluit. Als geen ander zal hij de sfeer van de expositie muzikaal weten te treffen. Op dinsdag 17 december 19.30 uur is een speciale avond waar Joop Koopmanschap gedichten voordraagt en over zijn fotowerk vertelt. De entree is gratis, een kleine bijdrage ter dekking van de kosten is zeer welkom.

Annkomm'n is gevestigd aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle (inrit vanaf de Rondweg-west). Kijk voor openingstijden op www.ankommn.nl.

Dit gedicht hoort bij het drieluik.

Gedroomd landschap

Het ziet er zo idyllisch uit
Vanaf je stoel op het terras
Het strand de zon en de zee

Zie aan de rand van de waterlijn
De mannen met hun handelswaar
Denken zij aan hun thuisland?

Of verlangen zij ook naar
Een toekomst in een nieuw
Gedroomd landschap?

Haven van Piraeus Griekenland, 9 juni 2012 ©Joop Koopmanschap

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden