Prins Edwin II en adjudant Robby met in hun midden president Maarten Kooiker trekken het eerste lootje op de avond van de vrije verkoop.
Prins Edwin II en adjudant Robby met in hun midden president Maarten Kooiker trekken het eerste lootje op de avond van de vrije verkoop. Foto: Theo Huijskes

Overweldigende belangstelling voor pronkzittingen van De Knunnekes

Algemeen

Grolse carnavalsclub stijgt andermaal boven zichzelf uit

Door Theo Huijskes

GROENLO - Wie enkele jaren geleden voorspeld zou hebben dat carnavalsvereniging De Knunnekes het ooit gaat aandurven om zes pronkzittingen op rij te organiseren, zou onmiddellijk voor gek zijn verklaard. Inmiddels werd afgelopen vrijdagavond bij de laatste verkoopsessie van toegangskaarten voor de buutavonden tijdens de huidige campagne 2019-2020 zelfs al een voorstel gelanceerd om een uitbreiding naar zeven avonden in overweging te nemen. Een en ander naar aanleiding van de ook deze keer weer overweldigende belangstelling voor de gala-avonden.

Verkooplocatie café Frielink was bijna te klein om de grote stroom van belangstellenden een (staande) plek te bieden alvorens om klokslag 20.30 uur door stadsprins Edwin II en zijn adjudant Robby met het trekken van het eerste lootje het startschot werd gegeven voor de tweede (vrije) verkoopavond. "De belangstelling is andermaal gigantisch", aldus president Maarten Kooiker van De Knunnekes om er vervolgens lachend aan toe te voegen dat er weer een nieuw record is geboekt. "Deze keer '2.811' verkochte kaarten in plaats van 2.800 kaarten vorig jaar. En dan te bedenken dat in genoemd aantal alle deelnemende muzikanten, zangers, dansers, artiesten en andere medewerkers nog niet eens zijn meegerekend."

Ook penningmeester Peter Nales is andermaal super content met het verloop van de kaartverkoop. "Zoals inmiddels op social media de ronde doet: 'Tizz katzz oeverkoch…. !' Maar wat mij bovenal deugd doet, is het gegeven dat wij vrijdagavond niemand tekort hebben moeten doen. Natuurlijk moesten aan het einde van de avond een aantal belangstellenden kiezen voor een andere avond dan oorspronkelijk de bedoeling was. Maar uiteindelijk is alles tot volle tevredenheid van eenieder opgelost."

Programma
Reikhalzend wordt er vanzelfsprekend uitgekeken naar het in de maand januari zesmaal over aan te bieden programma. Volgens Joost Adema, voorzitter van de organiserende feestcommissie, zal de opzet niet wezenlijk verschillen in vergelijking met voorgaande jaren.

"Wat het inhoudelijke aspect betreft, gaat die constatering natuurlijk niet op. Ook deze keer zullen op het grote podium van carnavalshoes City Lido meer dan honderd deelnemers hun uiterste best doen om de opgekomen belangstellenden een kostelijke avond aan te bieden."

Volgens Adema dient er ditmaal weer rekening te worden gehouden met vijf buutreedners, waaronder enkele nieuwe, tevens verrassende talenten. Daarnaast zal ook deze keer de totale dansgarde, bestaande uit de Dansmarietjes, Bazooka en het Hofballet, weer alle registers opentrekken. Daarenboven maar liefst vijf muzikale acts met hierbij als vaste deelnemers Hofkapel De Knolle en het Dweilorkest van De Knunnekes. Centraal tijdens al dit muzikale en vocale geweld zal het duo Nico (Ressing) & en Jan (Klein Gunnewiek) de nieuwe carnavalsschlager 2019-2020 met de titel 'Dree dagen carnaval' ten gehore brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids