Het Ulfts Mannenkoor geeft een kerstconcert in de Calixtusbasiliek in Groenlo.
Het Ulfts Mannenkoor geeft een kerstconcert in de Calixtusbasiliek in Groenlo. (Foto: Theo Huijskes)

Kerstconcert Ulfts Mannenkoor in teken van dwarsfluit en piano

GROENLO - Het Ulfts Mannenkoor geeft op woensdag 18 december een kerstconcert in de Calixtusbasiliek in Groenlo. Samen met dameskoor Sing2Enjoy en het muzikale echtpaar Christo & Magdalena zetten zij deze avond een verrassend muzikaal optreden neer dat de bezoekers alvast in kerststemming brengt. Het concert begint om 19.30 uur en de kaartverkoop is inmiddels gestart.

De Calixtuskerk is in 1907 als zodanig ingewijd en in 2015 tot basiliek verheven. Het is daarmee de enige basiliek van Gelderland en biedt met gemak plaats aan zo'n 700 bezoekers. Deze zullen de kerk geheel in kerstsfeer aantreffen. De akoestiek in de Calixtus is uitstekend, ideale omstandigheden voor zang, piano en dwarsfluit. Voor het Ulfts Mannenkoor is het dan ook heel bijzonder om juist hier haar kerstconcert te mogen geven, tezamen met het dameskoor Sing2Enjoy en Christo & Magdalena.

Het Ulfts Mannenkoor is een actief mannenkoor bestaande uit 75 zangers dat zowel nationaal als internationaal een goede reputatie heeft opgebouwd. Al vele decennia verdiept het koor zich in de pure mannenkoorzang en het 4-stemmig zingen. De eerste en tweede tenoren, de baritons en de bassen zingen hun eigen melodie binnen een bestaand muziekstuk, waardoor er een bijzonder effect ontstaat. De coaching van het koor is in handen van dirigent/pianist Christo Guenov en vaste pianist Henk Bennink. Van oorsprong werden er voornamelijk Russische en Slavische liederen gezongen, later aangevuld met stukken uit opera en operette. Uiteindelijk hebben ook de moderne werken hun intrede gedaan en stond het koor zelfs al eens op de Zwarte Cross.

Dameskoor Sing2Enjoy (voorheen Ootmarsums Vrouwenkoor) bestaat al zo'n 40 jaar en onderscheidt zich door naast de muziek ook de teksten te verzorgen rondom een bepaald thema. Door de zoektocht naar passende liederen bij de diverse thema's heeft het koor inmiddels een breed spectrum aan liederen. Van klassieke kerkliederen tot gospels, soul en pop. Door begeleiding van Christo Guenov heeft het koor een zeer herkenbaar eigen geluid en is daardoor zeer geliefd in de regio rond Ootmarsum.

Christo & Magdalena vormen een bijzonder muzikaal echtpaar. De muzikaliteit van Christo kwam reeds op 4-jarige leeftijd tot uiting. Hij speelde toen al piano. Deze richting heeft hij nooit meer verlaten en later studeerde hij af aan de conservatoria in Bulgarije en Enschede, met als hoofdvak klassieke piano en als bijvak koordirectie. Reeds in de studietijd deed hij mee aan diverse nationale en internationale concoursen, waarbij hij met regelmaat hoge prijzen behaalde. Inmiddels is hij werkzaam als dirigent/pianist en doceert hij piano.
Ook Magdalena heeft een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt vanuit haar vaderland Polen. Ze speelde al op haar 13de dwarsfluit en wist dat daarin haar toekomst zou liggen. Ook zij is afgestudeerd aan het conservatorium en kreeg gedurende haar opleiding les van meerdere bekende fluitisten. Magdalena is werkzaam als docente dwarsfluit. Tijdens het kerstconcert geven Christo en Magdalena gezamenlijk twee intermezzo's waarbij zeker het indringende en warme geluid van de dwarsfluit de Calixtuskerk zal vullen.

Kaarten zijn te koop via de verschillende VVV's, online via www.ulftsmannenkoor.nl of aan de deur.
                                                

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!