Een beeld van de Grolse carnavalsoptocht in 2018, die toen ook door Omroep Gelderland rechtstreeks werd uitgezonden. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de Grolse carnavalsoptocht in 2018, die toen ook door Omroep Gelderland rechtstreeks werd uitgezonden. Foto: Theo Huijskes

Live TV-uitzending van Groenlose Carnavalsoptocht

Ook tv-serie over wat aan het carnaval voorafgaat

Door Theo Huijskes

GROENLO - Na een jaar afwezigheid zal Omroep Gelderland dit jaar weer een live tv-uitzending verzorgen van de carnavalsoptocht in Groenlo. De laatste keer dat de keuze op Grolle als het stadje van plezier viel, was in 2018 bij het 55-jarig bestaan van de plaatselijke carnavalsvereniging De Knunnekes. Het zal dit jaar op zondag 23 februari aanstaande derhalve de zesde keer zijn dat de al dan niet gedwongen thuisblijvers op hetzelfde moment als de vele duizenden belangstellenden in de straten van de Grolse binnenstad kunnen genieten van het kleurrijke spektakel.

Programmamaker Frank Oosterwegel van Omroep Gelderland is blij dat de keuze weer op de carnavalsveste Groenlo is gevallen. "Met Groenlo in het algemeen en carnavalsvereniging De Knunnekes in het bijzonder hebben wij goede contacten en dus een goede samenwerking. Bovendien leent de binnenstad van Groenlo, en dan met name het compacte en historische karakter, zich uitermate goed voor een tv-uitzending van een activiteit als deze." Narell Keizer, producer en floormanager van Omroep Gelderland, heeft evenals voorheen de regie in handen. Wie de presentatie gaan verzorgen, is op dit moment nog niet bekend.

Ook aandacht voor wat voorafgaat
De opnames zullen op carnavalszondag wederom op de Markt worden gemaakt. Volgens Omroep Gelderland is dit, gelet het uitzicht op het bordes van het stadhuis en niet te vergeten de monumentale Oude Calixtuskerk, met voorsprong de geschiktste plek. Programmamaker Oosterwegel laat tevens weten dat Omroep Gelderland in de dagen voorafgaande aan de carnavalsoptocht ook nog een tv-serie gaat verzorgen, waarbij de kijkers kennis kunnen nemen van alles wat er aan het carnavalsgebeuren en in het bijzonder aan de optocht vooraf gaat.
Tussen alle drukte door - in verband met de deze weken te organiseren en uit te voeren zes pronkzittingen - wordt er verheugd gereageerd op de beslissing van Omroep Gelderland. President Maarten Kooiker en optochtcommandant Mike Ruikers kunnen zich geen betere promotieactiviteit voorstellen. "Niet alleen pure reclame voor onze nog steeds groeiende vereniging, waarbij de belangstelling van de zijde van de jeugd nog altijd groeiende is, maar ook reclame voor het vestingstadje Groenlo."

Meer berichten