Eén van de ingezonden foto's van het Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR
Eén van de ingezonden foto's van het Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR (Foto: )

Stemmen op foto's Nationaal Onderduikmuseum

AALTEN – Het project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's' loopt op dit moment in Nederland. Ook in de provincie Gelderland zijn vijftig foto's geselecteerd. Het Nationaal Onderduikmuseum heeft enkele foto's beschikbaar gesteld en roept Aaltenaren op om op deze foto's te stemmen.

Vanaf 15 januari is de website waarop gestemd kan worden online. Bezoekers kunnen uit vijf categorieën elk twee foto's kiezen die zij het meest aansprekend vinden. De 50 provinciale foto's gaan vanaf 15 januari online, vanaf dat moment kan er gestemd worden. De foto's van het Nationaal Onderduikmuseum zijn te vinden in de categorieën 'vervolging en uitsluiting', 'Duitse aanwezigheid en collaboratie', 'verzet en repressie' en 'dagelijks leven'. Er kunnen meerdere stemmen worden uitgebracht.
Op 30 maart worden de 100 foto's in de vorm van een tentoonstelling bekend gemaakt in de Tweede Kamer in Den Haag. Met de presentatie van de 100 landelijk gekozen foto's wordt de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's' in het gebouw van de Tweede Kamer officieel geopend.
De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat wordt uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.


in100fotos.nl/gelderland/stem/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden