Open dagen Graafschap College

GROENLO/DOETINCHEM - Op vrijdag 31 januari (16.00 tot 20.00 uur) en zaterdag 1 februari (10.00 tot 13.00 uur) openen verschillende Doetinchemse locaties van het Graafschap College de deuren voor belangstellenden. Dinsdag 4 februari (16.00 tot 20.00 uur) zijn geïnteresseerden welkom op de locatie in Groenlo.

Bezoekers kunnen zich tijdens de open dagen uitgebreid oriënteren op een mbo-opleiding. Niet alleen leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn welkom, ook (werkende) volwassenen die een behoefte hebben op het gebied van bij- of omscholing kunnen deze dagen terecht voor informatie. Op de locatie aan de J.F. Kennedylaan 49 in Doetinchem en de locatie aan de Schralenstein 2 in Groenlo worden informatiestands ingericht over een Leven Lang Ontwikkelen, maar ook op de andere geopende locaties kunnen belangstellenden terecht voor informatie hierover.

Naast voorlichting over het ruime opleidingsaanbod van het Graafschap College is er uitgebreid aandacht voor de '+punten' die het Graafschap College studenten biedt. Deze +punten bereiden studenten extra goed voor op hun toekomst. Zo kunnen studenten van het Graafschap College tijdens hun opleiding op allerlei manieren internationale ervaring opdoen, is er ondersteuning voor studenten die een mbo-opleiding willen combineren met het starten of runnen van een eigen bedrijf en worden studenten, die na het mbo de overstap naar het hbo willen maken, intensief voorbereid op deze stap.
Speciale aandacht is er voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die het lastig vinden om een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Op de locatie aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem en de locatie in Groenlo kunnen deze leerlingen (met hun ouders/verzorgers) een afspraak maken met 'Dokter Decaan'. Tijdens dit 15-minuten consult helpen decanen van het Graafschap College leerlingen op weg bij het maken van een keuze. Ook kunnen ouders/verzorgers die behoefte hebben aan algemene informatie over bijvoorbeeld het mbo-onderwijs, studiefinanciering en (specifieke) studentbegeleiding op deze locaties terecht voor een 'EHBO (Eerste Hulp Bij Opleidingsvragen) spoedcursus'.

Meer informatie over de open dagen van het Graafschap College, bijvoorbeeld over de locaties die zijn geopend en op welke locatie de voorlichting over de verschillende opleidingen plaatsvindt, is te vinden op de website.


graafschapcollege.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden