Volop sfeer tijdens de wedstrijd van de Graafschap tegen MVV. Foto: PR
Volop sfeer tijdens de wedstrijd van de Graafschap tegen MVV. Foto: PR (Foto: )

Rotary neemt kinderen mee naar De Graafschap

‘Mooie mix van twee groepen kinderen’

Door Kyra Broshuis

ACHTERHOEK - Afgelopen weekend hebben twee groepen kinderen, op uitnodiging van Rotaryclub Achterhoek Oost, de wedstrijd Graafschap-MVV bezocht op De Vijverberg in Doetinchem. Kinderen van het AZC Winterswijk en andere kinderen uit het dorp hebben een fantastische avond gehad in Doetinchem, vertelt Erik Schuurmans van Rotary Achterhoek Oost. “We hebben twee groepen kinderen samengevoegd: kinderen die doorgaans niet de kans krijgen om een dergelijke wedstrijd te bezoeken en kinderen die wel in die gelegenheid zijn. Het is ook heel goed voor de kinderen zelf, het is een mooie mix. De kinderen hebben het prachtig gehad.”

Mensen helpen
“Wij willen als Rotaryclub graag mensen, organisaties en scholen helpen of ondersteunen. Dankzij onze goede contacten met De Graafschap hadden we de kans om samen met kinderen die normaliter niet de mogelijkheid hebben om het stadion te bezoeken, naar een wedstrijd te gaan. Wij hebben contact gezocht met de gemeente en vervolgens met twee scholen en het AZC. Zowel de scholen als het AZC reageerden heel enthousiast op onze uitnodiging. De begeleiders van het AZC zagen het ook als een mooie gelegenheid voor de kinderen om met andere leeftijdsgenoten in contact te komen. Van de gemeente Winterswijk hebben we bij dit project hulp gehad van sociaal werker Ozbey Genc.”

Voor het eerst in een stadion
De meeste kinderen waren nog nooit in een stadion geweest en hebben genoten, zo bevestigen de begeleiders. “Het was fantastisch! Ze vonden het heel bijzonder dat ze het zo goed konden horen wanneer de bal werd geraakt. Bij aankomst in het stadion werden het gezelschap ontvangen in het supportershome waar een band speelde. Er werd getrakteerd op eten en drinken en de sfeer zat er direct goed in.”

Warm onthaal
En het werd nog veel mooier. De Graafschap kwam al snel op 2-0 en zoals dat tegenwoordig gaat, werd elk doelpunt gevierd met muziek. De kinderen gingen op de stoelen staan en begonnen mee te zingen en te dansen. In de rust werd de groep volop voorzien van drinken, chips en popcorn. “Het was echt een groot feest voor deze kinderen”, vertelt Schuurmans. “En dat is precies wat we voor ogen hadden." Dat was niet in de laatste plaats ook te danken aan de club zelf. “Absoluut, via Rotarylid Sabine ten Holder van Seesing Personeel zijn we in contact gekomen met De Graafschap. Sabine heeft alles geregeld met Hans Martijn Ostendorp, de directeur van de voetbalclub. Hij reageerde heel enthousiast op ons verzoek. Dat is tekenend voor de club; maatschappelijke projecten worden daar echt omarmd. ‘Hier worden wij bijzonder warm van’, was zijn eerste reactie.”

Verschillende projecten
Wat betreft de Rotaryclub blijft het hier niet bij. “Wij willen hier zeker een vervolg aan geven. We hebben een goed en groot netwerk en samen met verschillende organisaties kunnen we nog veel meer van dit soort mooie projecten organiseren. Daar zetten we ons heel graag voor in. Wij komen graag in contact met mensen die ons hiermee verder kunnen helpen. Weet je wat het is, mensen hebben vaak een heel verkeerd beeld van een serviceclub. We doen veel meer voor de maatschappij dan mensen denken. Zo regelen wij ieder jaar voor de Voedselbank (vanuit het centrale punt in Lichtenvoorde) voedselpakketten. Voorheen waren dat er jaarlijks 200, maar afgelopen jaar hebben wij aan de vraag van de Voedselbank kunnen voldoen en hebben er 300 geleverd. Deze pakketten worden gevuld met producten die wij verzamelen, wel of niet gesponsord, uit ons netwerk. Daarnaast organiseren wij jaarlijks in november een beroepenvoorlichting op het Gerrit Komrij College in Winterswijk. Diverse beroepen worden deze avond gepresenteerd door ervaren beroepenvoorlichters uit ons netwerk. Op deze manier hopen wij kinderen die een keuze moeten maken voor de vervolgopleiding, een beter inzicht te geven in wellicht hun toekomstig beroep.” Afgelopen jaar hebben 176 leerlingen voorlichting gekregen van 21 beroepenvoorlichters. Zij kunnen dan twee sessies bezoeken van twintig minuten. Ook de ouders zijn hierbij uitgenodigd zodat zij later hier met hun kind over kunnen praten. Deze projecten worden al enkele jaren door Rotary Achterhoek Oost georganiseerd. “De komende tijd gaan we kijken welke projecten wij kunnen opstarten om op deze manier zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor onze medemens en instanties”, zo besluit Schuurmans.


www.rotary-achterhoek-oost.org

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden