Prins Gerrit en Prinses Diny, prinsenpaar van de KK-Soos 2019.
Prins Gerrit en Prinses Diny, prinsenpaar van de KK-Soos 2019. (Foto: PR KK-soos)

Ook dit jaar weer een geweldige carnaval bij Kei- en Knalsoos

LICHTENVOORDE - Vrijdagavond 21 februari, de vrijdag voorafgaand aan het carnaval, verzorgt stichting KK-soos – naast de 'gewone' disco op vrijdagavond - weer de carnaval voor de Kei- en Knalsoos. Deze avond is bedoeld voor mensen van zestien jaar en ouder met een beperking.

Al meer dan dertig jaar organiseert stichting KK-soos met ondersteuning van vele vrijwilligers deze carnavalsavond. De grote zaal van 't Zwaantje in Lichtenvoorde wordt weer versierd zodat de mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en hun begeleiders uit Oost-Achterhoek weer hun geweldige carnaval kunnen vieren. Vast onderdeel op deze avond is de verkiezing van de prins en prinses. Elk jaar is het weer spannend wie zich een jaar lang prins en prinses van de KK-Soos mag noemen en een cadeaubon mee naar huis mag nemen. Ook degene met de allermooiste carnavalsoutfit krijgt een bon mee. Dansen is die avond altijd heel belangrijk en dat er polonaise gelopen kan worden, daar zorgen de Dokters Swingende Infuustoeters wel voor. Een speciaal gastoptreden is er die avond van Jeremy Buttner en hij maakt er een nog groter feest van.

Carnavalsverenigingen De Jonge Nölepeters uit Lievelde en De Vènesikke uit Vragender zijn al jaren aanwezig en verzorgen samen met de vrijwilligers van de KK-soos de ondersteuning van deze avond. Ook dit jaar is de presentatie in handen van deze verenigingen, terwijl de prinsen/prinsessen en adjudanten uit beide kerkdorpen in de jury zitten. Zij beoordelen de kleding en danspassen én wijzen de hoogheden van de soosavond aan. Het feest begint die avond om 19.41 uur en duurt tot 22.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur en reserveren is niet nodig. De entree is vijf euro, begeleiders gratis. Hapjes en drankjes zijn te koop met consumptiemuntjes. HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten