Vlnr de drie initiatiefnemers van Bözzeldinsdag: Ingrid de Vries, Jolanda Noorland en Simone Schutten met daarachter prins Edwin II en adjudant Robby.
Vlnr de drie initiatiefnemers van Bözzeldinsdag: Ingrid de Vries, Jolanda Noorland en Simone Schutten met daarachter prins Edwin II en adjudant Robby. Foto: Theo Huijskes

Bözzeldinsdag nieuw tijdens het carnaval in Grolle

Algemeen

GROENLO - "Carnaval is de belangrijkste bijzaak in het leven, ook in het leven van kleine kinderen. Daarom is het ons streven om iedereen bij het jaarlijkse carnaval te betrekken". In carnavalshoes City Lido zijn enkele vertegenwoordigers van vriendengroep Elsje aan het woord. En dat niet zomaar. Opgericht in het seizoen 1990-1991, met dus circa dertig jaar bestaansrecht, wil men als vriendengroep Elsje een nieuwe activiteit toevoegen aan het jaarlijkse programma van CV De Knunnekes. Het gaat hier om Bözzeldinsdag, een activiteit op Tulpendinsdag ten behoeve van de allerkleinsten binnen de Grolse carnavalsgemeenschap en daarbuiten.

Door Theo Huijskes

Nu tijdens de huidige carnavalscampagne de Elsje-leden, tevens gebroeders, Edwin en Robby Reukers zijn uitgeroepen tot stadsprins en stadsadjudant in de carnavalsveste Grolle, wil men dit jaar de daad bij het woord voegen. Daarom hebben een drietal damesleden, te weten Jolanda Noorland, Simone Schutten en Ingrid de Vries, het script voorbereid voor, zoals zij het noemen, een Bözzeldinsdag. Op dinsdag 25 februari om 13.00 uur vindt het startsein plaats op de Markt.

Met hun drieën zijn ze razend enthousiast. Dit laatste krijgt extra vorm wanneer Ger-Jan Konings, destijds samen met Edwin Reukers en Martijn Hofman de oprichters van Elsje, aanschuift om zijn enthousiasme over de vriendengroep te delen. "De jeugd heeft niet alleen de toekomst, maar is ook de toekomst. Vandaar dat wij als groep ook al jaren achtereen aan de Grolse carnavalsoptocht deelnemen."

Dweilen voor kinderen
Jolanda Noorland geeft dat 'de Elsjes' samen met hun kids al jaren achtereen op Tulpendinsdag door Groenlo dweilen. "Nu hebben wij voor dit jaar, en dat in goede samenwerking met het bestuur van CV De Knunnekes en dankzij de medewerking van de Grolse horecaondernemers, een speciale dweilroute in het leven geroepen voor alle belangstellende kids met hun ouders."

Aangevuld door Simone Schutten met het gegeven dat de route vele extraatjes biedt. "Dit alles ondersteund door Edwin en Robby met de alles zeggende tekst: 'At o'w koters oet de luiers bunt, wordt ut tied da'j ze ok ut Dweilen op Tulpendinsdag gunt!' Wij hopen op een grote deelname. Dit zeker omdat er gezorgd wordt voor een DJ workshop, een olifanten zwaai, blokbal, springkussens en een kick-bike parcours."

Ingrid de Vries tenslotte: "Het meedoen biedt alleen maar voordelen. Zo hebben ouders geen oppas nodig om zelf te kunnen dweilen, gezinsviering van het carnavalsfeest is mogelijk, er bestaat nu een mogelijkheid om bij te praten met andere luizenmoeders, de kinderen vermaken zich met de diverse extra carnavalsactiviteiten en tenslotte hoeven de ouders van de kinderen zich geen zorgen meer te maken over het mogelijk ontbreken van carnavalsopvoeding. Bovendien is er naast gratis ranja en patat voor iedere deelnemer een originele 'Dweilpin' beschikbaar."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids