Voorontwerp van de gewijzigde verkeerssituatie.
Voorontwerp van de gewijzigde verkeerssituatie.

Afsluiting Zieuwentse kruising in voorbereiding

OOST GELRE- Het voorontwerp bestemmingsplan voor het kruispunt Zieuwent en het traject Lievelde-Groenlo N18 is klaar. Dit ontwerp is een vervolg op het tracébesluit N18. Het komt er op neer dat het hele kruispunt Zieuwent verdwijnt, zegt wethouder Karel Bonsen.

Door Kyra Broshuis

Richterslaan
“Verkeer van en naar Zieuwent gaat straks via de parallelweg en komt bij de Richterslaan de N18 op. Er is een werkgroep betrokken bij de hele gang van zaken en er volgt nog een uitgebreide procedure. Het traject Lievelde heeft dezelfde doelstelling als de afsluiting van de Zieuwentse kruising; het bevorderen van de doorstroming en de veiligheid. Daarvoor is nodig dat de oversteken over de N18 tussen Lievelde en Groenlo worden weggehaald. Het gaat om een viertal oversteken, maar de belangrijkste is wellicht de opheffing van het kruispunt Grolse Dijk – N18 – Kloosterstraat/Europaweg”, legt de wethouder uit. Uiteraard moet er wel een mogelijkheid blijven om van de ene naar de andere kant van de N18 te komen. Voor agrariërs en bedrijven, maar ook voor inwoners en toeristen die daar wandelen en fietsen. Daarom is het de bedoeling een viaduct aan te leggen ter hoogte van de Zwolseweg.

Inloopmiddag
Deze aanpassingen hebben even op zich laten wachten omdat de financiering nog niet rond was. “Alle partijen dus gemeente, provincie en Rijkswaterstaat dragen bij. Maar zeker voor de realisering van een viaduct is veel geld nodig. Gelukkig is de financiering nu rond en kan het project een vervolg krijgen.” De uitvoering moet in dezelfde periode gebeuren als de afsluiting van de Zieuwentse kruising en wel in 2021. Op donderdag 27 februari is er een inloopmiddag op het gemeentehuis voor belangstellenden. Deze inloopmiddag is van 16:00 tot 18:00 in de ontmoetingsruimte. Tijdens de inzagetermijn, van 21 februari tot en met 2 april, is er de mogelijkheid om een reactie te geven op het voorontwerp bestemmingsplan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden