Elektrische auto's in 2020 nog populairder dan in 2019

De verkoop van elektrische auto's heeft een vliegende start gemaakt in 2020 met name in februari. Dit is een groot contrast met 2019 waar de top 10 voornamelijk uit benzineauto's bestond. Nu is er meer diversiteit te zien. Verschillende elektrische auto's staan namelijk in de top 10 bestverkochte auto's van februari. Een aantal elektrische modellen zijn zelfs al volledig uitverkocht voor 2020 of worden alleen nog uit de directe voorraad geleverd.

Steeds meer elektrische auto's op de markt
Een grote factor is het uitkomen van meerdere (en vernieuwde) elektrische modellen. Zo kwamen dit jaar onder andere de Kia Niro, Opel Ampera-e, Volkswagen e-UP en de elektrische Golf op de markt. Er was al geruime tijd weinig aanbod maar veel vraag naar betaalbare elektrische stadsauto's. In 2020 zijn deze eindelijk verkrijgbaar. Bijna elke autofabrikant brengt dit jaar een elektrische stadsauto uit. Deze zijn vooral populair onder ondernemers door de lage bijtelling. Doordat oudere elektrische auto's een vrij hoge cataloguswaarde hebben is het met financial lease voordeliger om een nieuwer goedkoper model aan te schaffen.

Opel Ampera-E tot nu toe de bestverkochte elektrische auto van 2020
De Ampera-E is al sinds 2017 verkrijgbaar maar is nooit immens populair geweest. Dit jaar is het Opel model alweer bijna uitverkocht. Dit komt onder andere door een flinke prijsverlaging. Dit heeft voor een boost in sales gezorgd waardoor de Ampera-E voorlopig de bestverkochte elektrische auto is van 2020. Met nog 10 maanden te gaan zijn er dit jaar al 73% verkocht van het gehele aantal dat in heel 2019 verkocht werd.

Wie nog elektrisch wil rijden moet er snel bij zijn
Als je van plan bent om over te stappen naar elektrisch rijden is het verstandig om er snel bij te zijn. Zo zijn de Seat Mii en de Skoda Citigo-e al volledig uitverkocht voor 2020. Vooral zakelijke bestuurders hebben er extra baat bij om over te stappen naar elektrisch rijden. Je betaalt namelijk maar 8% bijtelling in plaats van 22%. Daarnaast zijn zowel particulieren als ondernemers vrijgesteld van het betalen van wegenbelasting (tot 2024). Er komen in 2020 nog een aantal elektrische auto's uit zoals de Opel Corsa-e en de Volkswagen ID3. Dus ook al gaat de verkoop snel liggen er dit jaar nog kansen voor milieubewuste bestuurders.

Dit artikel wordt u aangeboden door Leads2Live. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten