Sander Hoopman, momenteel voor het derde en laatste seizoen hoofdtrainer van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Sander Hoopman, momenteel voor het derde en laatste seizoen hoofdtrainer van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Sander Hoopman hoopt op een kampioenschap

Hoofdtrainer S.V. Grol wil graag afscheid met de titel

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Laat ik vooropstellen dat de voetbalsport in het kader van het coronavirus van totaal ondergeschikt belang is. De gezondheid van iedereen staat altijd voorop en daar moet alles voor wijken. Wanneer het dit jaar geplande EK-Voetbal al niet doorgaat en er ook een streep is gehaald door de Olympische Spelen in Tokio, wat hebben wij als amateurvoetbalclubs dan nog te wensen. Maar ondanks al deze begrijpelijke maatregelen, vind ik het wel ontzettend jammer dat ik als trainer op deze wijze afscheid moet nemen van de sportvereniging Grol."

Aan het woord is Sander Hoopman (50), geboren en getogen in Winterswijk en voor het derde en laatste seizoen hoofdtrainer van de eerste selectie van S.V. Grol. Hoopman, die met de hoofdmacht van de Groenlose voetbalclub de ranglijst aanvoert in de derde klasse A van de KNVB en met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer wordt van AD '69 in Aalten, is in het dagelijks leven werkzaam bij de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in Winterswijk. "Het coronavirus is in mijn geval iedere keer niet alleen het gesprek van de dag, maar ik heb er vanwege mijn verzorgende beroep ook nog eens op ieder moment van de dag mee te maken. Ik heb hier van doen met kleinschalige afdelingen van ieder zes bewoners. Maar tot op heden gaat alles gelukkig erg goed en gezond."

Hopelijk toch nog een feestje
Sander Hoopman is er voor de volle honderd procent van overtuigd dat de amateurvoetbalcompetitie niet meer wordt uitgespeeld. "Vergeet niet dat de crisis van dien aard is dat er naar mijn mening in ieder geval tot en met Pinksteren niet meer gevoetbald en dus ook niet meer getraind mag worden. Natuurlijk hoop ik voor Grol en ook voor mij dat de KNVB gaat besluiten om de huidige stand in de verschillende competities als eindstand aan te merken. Dit zou betekenen dat wij dan als een terechte kampioen alsnog de vlag mogen hijsen. In België is een dergelijk besluit al genomen en ik verwacht dat de KNVB dat voorbeeld gaat volgen. Reeds van meet af aan gaan wij in de huidige derde klasse fier aan de leiding. Wanneer de inhaalwedstrijd in een overwinning zou worden omgezet, bedraagt de voorsprong op nummer twee op de ranglijst 5 punten en op nummer drie 9 punten."

Hoopman, die in zijn carrière met FC Trias het kampioenschap behaalde en met SC Varsseveld promotie via de nacompetitie, blijft daarom hopen op een kampioensfeestje met 'de Grol'. "De samenwerking met spelers en begeleiding is bijzonder goed. Alles was erop gericht om dit seizoen af te sluiten met een uitbundig kampioensfeest en een weekendje uit met de gehele groep. Maar ik hoop en reken erop dat dit alsnog gaat gebeuren, zij het via een andere weg. Want deze selectie met begeleiding en bovendien de gehele voetbalclub Grol verdient het om in het nieuwe seizoen uit te komen in de tweede klasse van de KNVB."

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden