Burgemeester Bronsvoort spreekt personeel en bewoners van de Patronaathof toe.
Burgemeester Bronsvoort spreekt personeel en bewoners van de Patronaathof toe. (Jos Betting)

Burgemeester spreekt zorgpersoneel toe

OOST GELRE - Burgemeester Bronsvoort sprak op de ‘dag van de zorg’ het zorgpersoneel en de bewoners van verschillende woongroepen van Careaz toe. Buiten in het zicht van de bewoners spreekt ze door een microfoon haar waardering uit voor het personeel en de bewoners in deze moeilijke tijd, “We willen als gemeente laten zien dat we met jullie meeleven. Het moet ingewikkeld zijn om in deze tijd te werken met alle maatregelen die er gelden. We zijn ons ervan bewust dat, hoe langer deze coronacrisis duurt, des te zwaarder het wordt en vinden het ongelofelijk knap dat jullie het volhouden.”

Door Dinès Quist

Op dinsdagmiddag 12 mei zitten de bewoners van de Patronaatshof klaar op hun balkonnetjes. Op het grasveld in het park staat een grote geluidsbox. Vanaf hier zwaait burgermeester Bronsvoort naar de bewoners en het personeel en spreekt hen toe, “Het is fijn dat ik op deze manier met jullie in contact kan komen,” vertelt ze. “We hebben, zeker in deze tijd van de coronacrisis, heel veel waardering voor jullie als zorgpersoneel. Er wordt een extra beroep op jullie gedaan en dat is niet altijd makkelijk. Ik wil op een dag als deze een groot compliment maken voor jullie inzet. Met koek voor alle bewoners en personeel willen we jullie een hart onder de riem steken en als het weer kan gaan we dicht bij elkaar dit nog eens over doen.” Samen met wethouder Jos Hoenderboom bezoekt Bronsvoort niet alleen de woongroepen van Careaz maar ook van Marge Klompé en De Lichtenvoorde.

Geen coronagevallen bij Careaz
“We hebben het grote geluk dat we tot nu toe nog geen coronagevallen hebben binnen Careaz,” vertelt Mireille Wopereis,coördinator informele zorg. “Dat is heel fijn, want zelfs bij een verdenking van corona moeten er allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen worden die best een impact hebben op de bewoners en medewerkers. Het is een spannende, onzekere tijd. We doen er alles aan om het virus buiten de deur te houden. We hebben strenge hygiëne-eisen, er komt geen bezoek binnen en ook vrijwilligers mogen nu niet komen."

Coronaproof Proatkamer
"Om de bewoners toch een contactmomentje met hun familie te kunnen bieden, hebben we op alle locaties een ‘Proatraam”. Hier kunnen bewoners coronaproof met hun familie kletsen. Voor het welzijn van de bewoners is hun geliefden zien heel belangrijk. Wij doen er alles aan om binnen de maatregelen dingen te organiseren voor de bewoners. Een buitenbioscoop bijvoorbeeld, vanaf hun balkonnetjes konden de bewoners naar een concert van André Rieu kijken en luisteren via een koptelefoon. De vrijwilligers vallen nu weg, daarom is er een grotere taak voor ons personeel om het welzijn van de bewoners te waarborgen. Gelukkig heeft ons personeel een groot hart voor de bewoners en zetten graag een tandje bij voor hen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden