Kappers zijn blij dat ze weer aan de slag mogen.
Kappers zijn blij dat ze weer aan de slag mogen. (Foto: Johnny ten Have)

Kappers en schoonheidsspecialisten mogen aan de slag: Grollenaren weer fris voor de dag

GROENLO - 'We mogen weer!' Zowel kappers als schoonheidsspecialisten zijn ontzettend blij dat ze weer aan de slag mogen vanaf 11 mei. Maar ook veel klanten kunnen niet wachten om hun afspraak te boeken. Weg met het te lange haar, de uitgroei, verwilderde wenkbrauwen. Tijd voor een goed model in je haar, een kleurtje in je gezicht of haar, mooie nagels, een pedicure of gezichtsbehandeling. De agenda’s van de verschillende salons in Groenlo vullen zich snel.

Jurgen Doppen zag ook de agenda van zijn kapsalon, Jurgen’s Haarmode, volstromen. "Erg fijn, want in de weken dat de kapsalon dicht was, voelde ik me af en toe behoorlijk verloren.", vertelt Jurgen, "Na de eerste dag vol afspraken heb ik mijn vader gevraagd om in de kapsalon bij te springen door de telefoon aan te nemen. Zo kan ik tenminste lekker doorknippen. De telefoon bleef maar rinkelen, heel bijzonder om dit mee te maken!"

"Geweldig om al onze klanten te mogen bellen en een afspraak met hen te kunnen inplannen", zegt Miranda Wolterink van Jouw Stijl met een grote glimlach. "We hopen al onze klanten zo snel mogelijk een plekje te kunnen bieden en ze in goede gezondheid in onze stoel terug te zien. Wij hebben niet stilgezeten de afgelopen weken. We hebben online cursussen gevolgd en de salon heeft een uitgebreide schoonmaak gehad. We zijn er helemaal klaar voor!"

Bij Hair Effects is Arno Doppen ook weer vol plezier aan de slag gegaan met zijn vak. "Volgens mij maken wij onze klanten altijd al blij als ze met een mooi kapsel de deur uit gaan, maar het voelt alsof het nu nog meer 'HairEffect' heeft. Ik heb de eerste week ook op zondag en maandag de haren van mensen geknipt, net als met Hemelvaart. Ik heb lang genoeg stilgezeten de afgelopen weken!"

De kappers en schoonheidsspecialisten geven aan dat ze veel lieve berichten en steun hebben ontvangen van hun klanten in de afgelopen periode. Daar zijn ze erg dankbaar voor en heeft ze een steuntje in de rug gegeven in een onzekere tijd. Op Facebook en Instagram worden inmiddels weer berichten gedeeld met volop mooie kapsels en nagels waar de klanten blij mee naar huis gaan.

Het omgaan met de richtlijnen vanuit RIVM lukt tot nu toe goed. Er zijn extra mogelijkheden om de handen te desinfecteren plus kappers en klanten maken her en der gebruik van mondkapjes. Arno: "Als we allemaal ons gezonde verstand blijven gebruiken en thuisblijven bij klachten, verwachten we dat we op deze manier goed kunnen werken."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden