De jeugdselectie Grol JO 19-1, die in het nieuwe seizoen op op divisie-niveau gaat spelen. Foto: PR
De jeugdselectie Grol JO 19-1, die in het nieuwe seizoen op op divisie-niveau gaat spelen. Foto: PR (PR)

Het gaat crescendo bij de sportvereniging Grol

Drie jeugdteams spelen in het nieuwe seizoen op divisie-niveau

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ondanks de huidige coronacrisis, die in de wereld van de voetbalsport voor vele tegenvallers dan wel teleurstellingen zorgt, gaat het vooralsnog bijzonder crescendo bij de sportvereniging Grol in Groenlo. Werden bestuurders, leden, supporters en in het bijzonder spelers en begeleiding van de eerste selectie begin vorige week verblijd met de mededeling dat de promotie van Grol 1 naar de tweede klas KNVB een feit is, enkele dagen later was er ook goed nieuws voor de jeugdafdeling van Grol. Op basis van de in het seizoen 2019-2020 bewerkstelligde, goede resultaten, heeft de KNVB namelijk besloten om de drie belangrijkste jeugdselecties van Grol voor het seizoen 2020-2021 landelijk in te delen op divisie-niveau. Heel goed nieuws voor de Groenlose voetbalclub en zijn achterban.

Voor het voetbal in Groenlo zorgen deze berichten met het oog op een ander aspect voor extra veel gejuich en waardering. Dat aspect betreft de fusie tussen Grol en Grolse Boys. Coronacrisis of geen coronacrisis, de officiële ondertekening van deze toch wel historische samenwerking vindt plaats op dinsdag 30 juni, wanneer de beide voorzitters (Hans Scheinck van Grol en Harry Paf van Grolse Boys) ten kantore van notaris Edwin Roerdink in Groenlo hun handtekening zetten onder de officiële fusieakte. Een dag later (woensdag 1 juli) treedt Harry Paf als waarnemend voorzitter toe tot het Grolbestuur, hetgeen officieel bekrachtigd zal worden tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 5 oktober, en komt het Grolse Boys-complex Het Wilgenpark officieel in handen van de gemeente Oost Gelre.

De jeugd heeft de toekomst
De sportvereniging Grol, straks met een aantal spelende en ondersteunende leden dat in de buurt komt van de 1.500, maakt derhalve in diverse opzichten, en dat in het bijzonder binnen de jeugdafdeling, een nieuwe, verwachtingsvolle start in het komende seizoen. Een en ander heeft ook te maken met een frisse herstart van de bestuursorganisatie. Zo is er straks sprake van een viertal besturen, te weten: hoofdbestuur, organisatiebestuur, voetbalbestuur en accommodatiebestuur Ieder bestuur kent op zijn beurt weer een onderverdeling van taakvelden. De toekomst, en dat vooral kijkende naar de voetbalprestaties met een knipoog naar de aanwezigheid van veel jeugdig talent, ziet er derhalve bij ‘de Grol’ goed uit. Zo mag Grol JO 19-1, in het afgelopen seizoen nog uitkomend in de hoofdklasse, zich opmaken voor voetbal op divisie-niveau. Grol JO 17-1 en Grol JO 15-1 speelden reeds op divisie-niveau en zullen dat in het nieuwe seizoen blijven doen. Daarom zijn de verwachtingen voor het nieuwe voetbaljaar, een en ander in het bijzonder bij trainers en begeleiders, maar ook bij de vele liefhebbers van het jeugdvoetbal, hooggespannen.

Alle 270

sponsoren

ontvingen

een bloemetje

als blijk van

waardering

voor de

jarenlange

steun aan

beide clubs


Geslaagde pinksteractie
Onder het motto ‘Niet alleen S.V. Grol, maar ook zijn 270 sponsoren hebben te maken met het coronavirus’, heeft de Groenlose voetbalclub in het afgelopen weekend een bijzonder succesvolle pinksteractie op touw gezet. Alle sponsoren, met daaronder vijftig bedrijven, die (ook) sponsor zijn van S.V. Grolse Boys, alsmede 120 bedrijven die (ook) sponsor zijn van het jaarlijkse Internationale Marveldtoernooi, zijn in de bloemetjes gezet. Dit als blijk van waardering voor de jarenlange financiële dan wel materiële steun, die beide clubs hebben ontvangen. De bezorging van de bloemen vond afgelopen zaterdag plaats onder de regie van het ‘Commercieel Team Grol’ onder leiding van Erik Schuurmans en Hiljon te Boome. Dit alles met enthousiaste medewerking van spelers en begeleiding van Grol 1, 2 en 3, alsmede Grol VR 1. Een bewonderenswaardig initiatief, dat vele spontane acties opleverde. Dit laatste zeker met betrekking tot het voor beide partijen werken aan een hopelijk succesvolle gezonde en gezamenlijke toekomst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!