Voormalig Boys-doelman Barry Janssen (rechts in rood tenue) tijdens de eerste keeperstraining bij s.v. Grol. Foto: Theo Huijskes
Voormalig Boys-doelman Barry Janssen (rechts in rood tenue) tijdens de eerste keeperstraining bij s.v. Grol. Foto: Theo Huijskes

Fusieclub Grol/Grolse Boys timmert nadrukkelijk aan de weg

Integratie-proces verloopt voorspoedig

Door Theo Huijskes

GROENLO - “Wat zal ik de club Grolse Boys enorm gaan missen. Heb er gestreden, gelachen en gehuild. Wat heeft deze vereniging mij veel gegeven en bovenal veel geleerd. Binnen deze club heb ik mij bijna 30 jaar achtereen op vele vlakken en dat met liefde, passie en strijd ingezet. Trots ben ik op alle vrijwilligers, spelers en andere betrokkenen, die de vereniging op welke manier dan ook een warm hart hebben toegedragen. Maar na de inmiddels bewerkstelligde fusie zijn er ook weer nieuwe kansen. Wij kijken vooruit en zien daarbij tegelijkertijd mooie uitdagingen bij de nieuwe fusieclub: Sportvereniging Grol!”

Uit het hart gegrepen zinnen met een dergelijke strekking schreef Grollenaar Barry Janssen onlangs als voormalig Grolse Boys-lid op zijn facebook-pagina. Janssen, inmiddels 39 jaar, heeft van jongs af aan bij ‘de Boys’ gevoetbald en dat met name als doelverdediger. Deze positief ingestelde sportman en belangenbehartiger van alles wat met het vestingstadje Groll heeft te maken, gaf dan ook het goede voorbeeld door op 16 juni met een brede lach op zijn gezicht deel uit te maken van de eerste training van Grol 1 ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Tijdens de door hoofdtrainer William Krabbenborg en assistent-trainer Jos Heutinck op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof geleide training, onderging Janssen de eerste training onder leiding van keeperstrainer Tjico Woberink. Maar niet onvermeld moet blijven dat hij dat deed in een compleet rood tenue. En dat helemaal terecht!

Eén algemeen archief
Met het samengaan van Grol en Grolse Boys is tevens de nodige aandacht geschonken aan het gezamenlijke streven om de historie van beide clubs goed bewaard te houden. Mede door toedoen van het echtpaar Jan en Hannie Schut, en dat mede in het kader van het 100-jarig bestaan, had Grol reeds in een drietal brandwerende archiefkasten alle historische documenten uit 100 jaar s.v. Grol verzameld en nauwgezet gearchiveerd. Daar was inmiddels al een vierde archiefkast aan toegevoegd met daarin de complete historie van 31 jaar Internationaal Marveldtoernooi en 32 jaar VSVG (Vrienden van de sportvereniging Grol). Dit heeft nu een vervolg gekregen met een vijfde archiefkast met daarin alle historische documenten van s.v. Grolse Boys. Voor dit laatste heeft aan de zijde van Grolse Boys vooral voorzitter Harry Paf een vorstelijk steentje bijgedragen. Saillant detail is dat het complete, gezamenlijke archief tot stand is gekomen op 1 juli 2020, zijnde de datum waarop ook de officiële fusieakte is ondertekend ten kantore van notaris Edwin Roerdink in Groenlo.

Professionele website
Dat er bij een nieuwe vereniging ook een nieuwe website hoort, is duidelijk. Maar bij de fusieclub s.v. Grol is een en ander ook nog eens op een professionele wijze aangepakt. Met medewerking van IdeeMedia is eveneens op de officiële datum van 1 juli een website gepresenteerd, die in de professionele tak van de voetballerij niet zou misstaan. Een werkgroep met afgevaardigden van s.v. Grol en s.v. Grolse Boys is de afgelopen maanden erg druk geweest om de website svgrol.nl op alle onderdelen te verbeteren. De vernieuwde website ziet er fris en toch herkenbaar uit en het vele blauw is vanzelfsprekend opgefleurd met rode accenten. Daarnaast is de website ook anders vormgegeven, waardoor deze op de mobiele telefoon en de tablet makkelijker te gebruiken is. Er komen nog enkele onderdelen aan de beurt, zoals de samenstellingen van de diverse besturen en commissies, alsmede de informatie voor het nieuwe seizoen 2020-2021.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden