In 2013 promoveerde Grol 1 voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klas KNVB. Die prestatie hoopt men in het nieuwe voetbalseizoen te herhalen. Foto: S.V. Grol.
In 2013 promoveerde Grol 1 voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klas KNVB. Die prestatie hoopt men in het nieuwe voetbalseizoen te herhalen. Foto: S.V. Grol.

Grol ingedeeld in de Twentse tweede klas van de KNVB

Met ontmoetingen tegen vier Hengelose clubs

Door Theo Huijskes

GROENLO - De nieuwe competitie-indeling van de fusieclub S.V. Grol - S.V. Grolse Boys met de nieuwe clubnaam GROL is bekend. Zoals bekend komt de Groenlose voetbalclub in het seizoen 2020-2021 uit in de tweede klas van de KNVB. Op grond van de in het afgelopen seizoen geleverde prestatie heeft de Grolse hoofdmacht onder leiding van trainer/coach Sander Hoopman promotie afgedwongen naar de tweede klas. Immers bij de noodgedwongen beëindiging van de competitie 2019-2020 in verband met de corona-pandemie ging Grol fier aan de leiding in de derde klas van de KNVB.

In het nieuwe voetbaljaar, dat wat de competitie betreft van start gaat op zondag 20 september aanstaande, is Grol zoals verwacht niet in de Gelderse tweede klas, maar in de Twentse tweede klas ingedeeld. In die afdeling gaat de formatie van hoofdtrainer William Krabbenborg en assistent-trainer Jos Heutinck een aantal bekende tegenstanders vanuit het verleden ontmoeten. Zoals Bon Boys uit Haaksbergen. ATC’65 uit Hengelo Ov., NEO uit Borne en Vogido uit Enschede. Bijzonder opvallend is dat de Grolformatie de degens moet gaan kruisen met maar liefst vier verenigingen uit Hengelo Ov. Overigens is Grol in de tweede klas J de enige club, die de thuiswedstrijden speelt om 14.30 uur. Alle overige clubs beginnen thuis op de zondagmiddag om 14.00 uur.

Oefenprogramma
Voorafgaande aan de nieuwe competitie staat er een uitgebreid trainings- en oefenprogramma op de rol. Daarnaast zal er in de maand augustus ook een start worden gemaakt met de KNVB-bekercompetitie 2020-2021. Een interessant gegeven is dat Grol in de voorbereiding oefent tegen een drietal bekende hoofdklassers uit de regio. Deze wedstrijden zijn: donderdag 16 juli in Groenlo (aanvang: 20.00 uur) Grol 1 - Silvolde 1; dinsdag 18 augustus in Lichtenvoorde (aanvang: 20.00 uur) Longa '30 1 - Grol 1 en zaterdag 22 augustus in Zieuwent (aanvang: 18.00 uur) RKZVC 1 - Grol 1. De rest van het oefenprogramma wordt nog nader bekend gemaakt.

Indeling Grol 1 in tweede klas J

 1. ATC'65

Hengelo Ov.

Sportpark Slangenbeek

 1. Achilles'12

Hengelo Ov.

Sportpark ’t Wilbert

 1. BWO

Hengelo Ov.

Sportpark De Noork

 1. SC Barbaros

Hengelo Ov.

Sportpark Veldwijk

 1. Bon Boys

Haaksbergen

Sportpark De Greune

 1. FC Suryoye

Enschede

Sportpark Geessinkweg

 1. Eilermark

Glanerbrug

Sportpark Ekersdijk

 1. Grol

Groenlo

Sportpark Den Elshof

 1. Lemelerveld

Lemelerveld

Sportpark Heidepark

 1. NEO

Borne

Sportpark Twickelerblokweg

 1. SDC’12

Denekamp

Sportpark De Molendijk

 1. Schalkhaar

Schalkhaar

Sportpark De Horsterhoek

 1. Vogido

Enschede

Sportpark Het Wooldrik

 1. Wijhe’92

Wijhe

Sportpark Spoc-Park

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden