D66 en NLog: Station Lichtenvoorde-Groenlo moet Station Oost Gelre heten

D66 en NLog: Station LichtenvoordeGroenlo moet Station Oost Gelre heten

OOST GELRE - “Het treinstation is het middelpunt van onze gemeente en een stationsnaam dient overzichtelijk en nauwkeurig te zijn. Daarom is station Oost Gelre een betere naam voor een gemeentelijk station dan station Lichtenvoorde-Groenlo”, zeggen D66 en NLog. De partijen dienden een motie in om het college op te dragen zich hard te maken voor de naamswijziging. Volgens Van der Meulen (D66) en Klein Gunnewiek (NLog) zou dat veel beter zijn voor de herkenbaarheid, saamhorigheid én het toerisme.

Door Kyra Broshuis

Herkenbaarheid
De motie krijgt geen steun van de andere partijen. Volgens de PvdA is er geen probleem en zit niemand te wachten op een naamsverandering. OOG vindt dat Lichtenvoorde en Groenlo bekender zijn dan Oost Gelre en hebben ook bezwaar tegen de kosten die de naamswijziging met zich meebrengt. Het CDA vindt dat eventueel alleen de naam ‘Lievelde’ een optie zou kunnen zijn. Volgens de VVD heeft de gemeente nu wel wat anders aan het het hoofd dan hier tijd en energie aan te besteden.

Zelf aan de slag
De motie wordt verworpen maar dat betekent niet dat D66 en NLog bij de pakken neer gaan zetten. “Wij gaan hier nu zelf mee aan de slag” zo laten beide partijen weten. “Als je wilt werken aan eenheid in Oost Gelre dan is dit een prima manier. We zijn een gemeente met 30.000 inwoners maar dat aantal zal snel stijgen naar misschien wel 40.000. Dan moet het station heten naar de gemeente waar het gevestigd is. Dat is goed voor de eenwording. Het kost inderdaad wel iets maar dan heb je voor de rest van je leven een stationsnaam die bij de gemeente hoort. Het gaat om de herkenbaarheid.”

Wat vindt u? Doe mee aan onze poll en breng uw stem uit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden