Leerlingen van groep 8 van de Willibrordusschool konden uiteindelijk toch hun musical opvoeren voor de ouders. Niet op school maar in De Mattelier. Foto: Kyra Broshuis
Leerlingen van groep 8 van de Willibrordusschool konden uiteindelijk toch hun musical opvoeren voor de ouders. Niet op school maar in De Mattelier. Foto: Kyra Broshuis

Eindmusicals bij De Mattelier

Algemeen

GROENLO - De basisscholen in Groenlo gaan creatief om met de verschillende beperkingen. Zo zijn onder andere het scoutingterrein en de bijenstal ingezet om de schoolverlaters een mooi afscheid te bezorgen. Dinsdag- en woensdagavond stond sociaal cultureel centrum De Mattelier in het teken van groep 8. De leerlingen van de Ni’je Veste en van de Willibrordusschool waren daar aanwezig om hun musical op te voeren voor de ouders.

Door Kyra Broshuis

Initiatief van de ouders
Tonnie Zieverink zet bij ‘zijn’ Mattelier de deur wagenwijd open voor de leerlingen van de groepen 8 en hun ouders. “De basisscholen kunnen de traditionele musicals van groep 8 niet binnen hun eigen gebouw uitvoeren in verband met de voorschriften van het RIVM. Enkele ouders hebben toen het initiatief genomen en De Mattelier benaderd. Wij werken uiteraard graag mee aan deze wens. De eindmusical is een belangrijk onderdeel van het afscheid van de basisschool. Wij willen graag helpen om er een mooie herinnering voor de kinderen, de ouders en de leerkrachten van te maken. Wij hebben hier voldoende ruimte zodat overige familieleden ‘s middags de musical kunnen bekijken en de ouders 's avonds. Uiteraard met 1,5 meter afstand tussen de bezoekers.”

Eerst flink balen
Marike Hemmink is één van de ouders die voor de Willibrordusschool het initiatief nam om voor de musical te verkassen naar De Mattelier. “Normaal gesproken vindt deze afscheidsavond plaats in de school. Maar helaas kon dat dit jaar niet doorgaan omdat het bestuur waar de Willibrordusschool onder valt, had besloten dat ze geen risico wilden nemen, ondanks dat de maatregelen juist steeds meer ‘versoepeld’ werden. De school mocht als alternatief wel buiten de musical opvoeren, met maximaal 30 mensen publiek. En ook de kampweek kon niet doorgaan”, vertelt Marike. “Wij, als ouders van groep 8, hoorden dit begin juni en vonden dat erg jammer. We zaten op dat moment toevallig net bij elkaar om de laatste zaken door te spreken voor de afscheidsavond op dinsdag 14 juli. Naast dat de school altijd heel veel organiseert en zorgt voor een prachtige musical, hadden ook wij als ouders nog het een en ander in petto voor deze avond. Even de laatste puntjes op de ‘i’. Althans dat dachten we…..Na even flink balen zijn we, in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, gaan onderzoeken of het mogelijk was om, binnen de richtlijnen van het RIVM, de afscheidsavond toch door te laten gaan zoals gepland. Het afscheid van onze eigen basisschooltijd stond ons nog vers in het geheugen. Die herinnering en prachtige ervaring wilden we onze kinderen ook zo graag meegeven. Het draaiboek lag al klaar en er was al veel geregeld.”

Een mooie herinnering
Uiteindelijk ontstond het idee om De Mattelier te benaderen. “Alle ingrediënten voor een prachtige avond zijn daar aanwezig. Nog geen half uur later hadden we Tonnie Zieverink al aan de telefoon. Dinsdag 14 juli was De Mattelier nog beschikbaar en hij was zeer enthousiast. Ook alle ouders reageerden positief.” De ouders kunnen nu terugkijken op een fantastisch afscheid voor de kinderen van hun basisschooltijd. “We willen de medewerkers van De Mattelier graag bedanken voor de geweldige samenwerking. Niks was te veel en veel was bespreekbaar. Zij hebben gezorgd voor een zeer geslaagde avond. Een mooie herinnering is gemaakt, dat neemt niemand onze kinderen meer af!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant