Tijdens Hopdonder worden diverse speciaalbieren geserveerd. Foto: Dutchfoto | Lawrence Mooij
Tijdens Hopdonder worden diverse speciaalbieren geserveerd. Foto: Dutchfoto | Lawrence Mooij

Hopdonder Speciaalbierweekend en BBQ-weekend in Oude Calixtus

GROENLO - Het leven van alledag komt langzaam weer op gang. Het is nog vol beperkingen, maar er gloort ook licht. Ook organisatoren van evenementen kijken weer naar mogelijkheden om iets te organiseren, om niet enkel in beperkingen te denken. Zo ook Niek Lansink van District East Events uit Groenlo. “We vonden het wel weer tijd worden voor een paar leuke evenementen om naar uit te zien.” Lansink klinkt enthousiast. Na een moeilijke periode voor evenementenorganisaties en aanverwante toeleveringsbedrijven, pakt de Grollenaar de draad van het organiseren weer op. Hij wil graag liefhebbers van speciaal bier en akoestische muziek weer hun Hopdonderfeestje geven. De week erna is er een BBQ-weekend in wat oorspronkelijk het kermisweekend in Groenlo zou zijn.

Door Henri Walterbos

“We hebben heel wat aan ons voorbij zien gaan. We hadden met het EK drie wedstrijden van Oranje op groot scherm op de planning, en veel opdrachten buiten de deur zijn gecanceld. Erg jammer, omdat muziek en evenementen organiseren mijn passie is, maar gezondheid gaat nu eenmaal boven alles. Gelukkig gaat het langzaamaan weer de goede kant op.”

Creatief
Stilstand maakt mensen echter ook creatief. “In mei bedacht ik me wat we wel zouden kunnen organiseren, binnen de richtlijnen. Ik heb veel overleg gehad met de gemeente Oost Gelre en enkele leveranciers. Dat heeft geresulteerd in een Hopdonder speciaalbierweekend met terras. Op vrijdag 7, zaterdag 8 augustus van 13.00 tot 01.00 en zondag 9 augustus van 13.00 tot 00.00 uur. Hopdonder wordt een evenement om naar uit te kijken. Tijdens dit weekend hebben we 75 fantastische speciaalbieren geselecteerd. Van zomerse witbiertjes tot lekkere tripels en IPA’s. We schenken bekende speciaalbieren maar ook totaal onbekende en award-winnende bieren. We hebben een leuke programmering. Iedere middag en avond is er akoestische muziek. Vrijdagmiddag is er muziek van Mitch Lodewick. In de avond is er muziek van het trio Jemilo. Zaterdag middag is er een hele gave act: Donkey Tonk: een vintage dj-installatie die bestaat uit een ezel met huifkar. Ze draaien achtergrondmuziek op vinyl, onder andere blues, country, gypsy, jazz en rock&roll. Daarnaast speelt Paul Eppink akoestisch muziek. Zondagmiddag is er muziek van Marten van der Meulen. De speciaalbieren worden grotendeels in flesjes geserveerd, alleen van Grolsch en Grimbergen hebben we enkele speciaalbiertjes van de tap.” Er is een divers aanbod van borrelhapjes en snacks.
Het liep al storm met de reserveringen, maar overdag zijn er nog genoeg plekken vrij om te reserveren. De vrijdag- en zaterdagavond van Hopdonder zitten bijna vol.

Het weekend erna is er een BBQ-weekend met akoestische muziek op zaterdag 15 augustus van 13.00 tot 01.00 uur en zondag 16 augustus van 13.00 tot 00.00 uur. "Die dagen zou normaal gesproken de kermis zijn. Het leek ons leuk dan toch iets te organiseren. Alle dagen is er een terras buiten voor de kerk. Je kunt nu eenmaal met de geldende richtlijnen minder mensen kwijt in de kerk. Iedereen moet aan tafeltjes zitten op een stoel. Dat heeft ook wel weer iets. Kun je ook rustig een gesprek voeren en genieten van de live achtergrondmuziek in de kerk. We gaan de kerk passend aankleden."

BBQ-weekend en borrelen
“Tijdens het BBQ-weekend kan er gezellig aan tafel een drankje gedronken worden. Voor de barbecue kan men reserveren, om 16.30 of om 18.30 uur. Beide dagen serveren wij het eten aan tafel, maar men is ook welkom om gezellig te borrelen en te genieten van de akoestische muziek. Voor het borrelen kan men in de middag of avond reserveren. We hebben een BBQ-menu van vier gangen, voor een vaste prijs, met onder andere stokbrood met kruidenboter en knoflooksaus, een broodje hamburger, varkenshaasje, kipspies met groentes van de bbq en als afsluiter een toetje. We hebben ook een vegetarisch menu, met onder andere gamba’s en vis aan een spies. We hebben kwaliteitsvlees van diverse slagers. Daar hebben we nauwkeurig naar gekeken. De muzikale invulling van het weekend is super voor jong en oud. Zaterdag 15 augustus is er in de namiddag akoestische muziek van Simone Ewouds en in de avond van Mitch Lodewick, bekend van the Voice of Holland. Zondag 16 augustus in de namiddag wederom Simone Ewouds. In de avond spelen Tim Ebbers en Niek Giesen akoestische muziek in de kerk.”

Entree gratis
De entree is alle dagen gratis voor beide weekenden. In de kerk voor Hopdonder en tijdens het BBQ-weekend zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Men moet vooraf reserveren voor binnen in de kerk. Maximaal vier personen per tafeltje. Voor het terras buiten hoeft niet gereserveerd te worden. Reserveren voor beide weekenden via de website.


www.district-east.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden