Met een springfestijn in de sporthal van Den Elshof viert Rap en Snel de opening van het nieuwe seizoen.
Met een springfestijn in de sporthal van Den Elshof viert Rap en Snel de opening van het nieuwe seizoen. foto: PR

Springfestijn Rap en Snel als seizoensopening

Algemeen

GROENLO - De bekende gymnastiekvereniging Rap en Snel, die al sinds 1928 bestaat, hield afgelopen zaterdag een feestelijke seizoensopening in de vorm van een springfestijn. In de sporthal van Den Elshof waren alle leden, en niet-leden, welkom. Ook voor de senioren was het feest, zij gingen naar de Pitch en Puttbaan.

Door Kyra Broshuis

Freerunning
Anne Konings van Rap en Snel vertelt dat de vereniging blij is dat er weer wat meer mogelijk is. “Voor de zomer konden we niet veel door de regels rondom de pandemie. Vandaar dat we vandaag een feestelijke dag hebben voor al onze leden. De groepen komen vandaag in verschillende tijdsblokken naar de sporthal.” Rap en Snel startte op zondag 6 september met een nieuw onderdeel; freerunning. “Dat is een spectaculaire sport voor jongens en meisjes waarbij je zo snel mogelijk over obstakels beweegt. Hierdoor ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Het is geen wedstrijdsport maar wel een sport waarbij veel spectaculaire bewegingen te zien zijn. Het is ontzettend populair en ook nog eens een ideale manier om kinderen aan te leren hoe ze moeten springen en, heel belangrijk, hoe ze veilig kunnen landen. We zijn gestart met één groep en het was een groot succes. De kinderen vinden het geweldig en er zijn zoveel enthousiaste aanmeldingen dat we deze week al met een tweede groep gaan starten!” Kinderen kunnen zich nog steeds aanmelden door een mailtje te sturen naar info@rapensnel.nl.

Verschillende groepen
De vereniging heeft nog in alle groepen ruimte voor nieuwe leden. “Het mooie van onze vereniging is dat we voor alle leeftijden iets kunnen bieden. We hebben ook de groepen Beweeg Je Fit van de gemeente overgenomen. Dat project is in 2018 opgestart en werd gesubsidieerd door de gemeente. Die subsidiepot is nu leeg maar de groep enthousiaste mensen is inmiddels wel zo groot dat de organisatie toch is gaan zoeken naar een manier om het te kunnen doorzetten. Dat gaat dus gebeuren onder de vlag van Rap en Snel. Die groepen zijn speciaal voor ouderen; het gaat om wandelen, fietsen en bewegen op muziek.”

Iedereen is van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te doen met een van de groepen. De huidige gymgroepen zijn dames conditietraining, heren conditietraining (oktober t/m maart), diverse jeugdgroepen (jongens en meisjes), acrogym, peutergym (van 2,5 tot 4 jaar), selectiegroepen, springgroepen en nu dus ook freerunning. Meer informatie over de tijden en locaties kunt u vinden op www. rapensnel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant