Jochem van Gelder, presentator van TV Gelderland. Foto: PR
Jochem van Gelder, presentator van TV Gelderland. Foto: PR

Groenlo in beeld bij Omroep Gelderland

Algemeen

In eerste tv-aflevering van ‘Van Gelders Grijs’ op 10 oktober

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het succes van de tijdens de huidige coronacrisis ingevoerde rubriek ‘Hoe gaat het met u? -die reeds een aantal maanden wekelijks wordt opgenomen in de weekkrant Groenlose Gids- is ook buiten Groenlo niet onopgemerkt gebleven. Het achterliggende idee en met name de daadwerkelijke invulling van die veelgelezen rubriek heeft de redactie van het tv-programma ‘Van Gelders Grijs’ aangespoord om ook een aflevering in Groenlo op te nemen. Het gaat in dit geval om de door Jochem van Gelder te presenteren eerste van tien afleveringen van ‘Van Gelders Grijs’ in het nieuwe seizoen. Deze, helemaal op het vestingstadje Groenlo afgestemde aflevering, wordt door de afdeling TV Gelderland uitgezonden op zaterdag 10 oktober aanstaande met in de avond ieder uur een herhaling.

Op visite bij ‘de Grol’
De opnames voor het populaire tv-programma, dat deze keer aan haar derde seizoen begint, worden deze week gemaakt. Daarbij wordt ’s morgens een start gemaakt op het sportpark Den Elshof, waarbij de op 18 september aanstaande 102 jaar bestaande voetbalvereniging onder de loep wordt genomen. Daarnaast worden er in de loop van de dag opnames gemaakt op diverse, typisch Grolse, tevens bezienswaardige plekken in Groenlo, waarbij met een aantal bekende Grollenaren gesprekken worden gevoerd. Onder hen derhalve ook personen, die in de rubriek ‘Hoe gaat het met u?’ zijn geportretteerd. Vervolgens vindt naast de grootouder-kleinkind-quiz, met ook hier een grootouder uit de serie ‘Hoe gaat het met u?’, de afsluiting plaats op andermaal de accommodatie van ‘de Grol’, alwaar ook een impressie wordt gemaakt van de alom bekende vrijwilligers(woensdag)groep van deze voetbalclub.

Meer variatie in nieuwe afleveringen
Volgens Marike Wolf, redactiemedewerkster van Omroep Gelderland, werd het tv-programma voorheen alleen opgenomen bij ouderen in een aantal in de provincie Gelderland gevestigde verzorgings- en verpleeghuizen. “Niet alleen vanwege de coronaregels, maar ook om het aspect variatie in ‘Van Gelders Grijs’ een zet in de goede richting te geven, pakken wij het nu op deze manier aan. Bij voorkeur gepaard gaande met kwinkslagen van beide kanten, willen wij bij voorkeur ontdekken hoe de te interviewen mensen in het leven staan. En daarbij hopen wij tegelijkertijd interessante en kleurrijke opnames te kunnen maken, die garant staan voor andermaal een pakket van tien succesvolle afleveringen. De weekkrant Groenlose Gids van uitgever Achterhoek Nieuws BV, met daarin een bijzonder op deze tijd van toepassing zijnde rubriek, heeft ons daarbij goed op weg geholpen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant