Music Support Gelderland: fonds voor muzikanten

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland starten een nieuwe regeling om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal 1000 euro worden aangevraagd, de regeling gaat open op 1 oktober via www.poppuntgelderland.nl.

Veel artiesten zijn geen stichting of vereniging, wat normaal gesproken wel een voorwaarde is om een aanvraag in te dienen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Om ook rechtstreeks voor muzikanten iets te kunnen betekenen, slaan de afdelingen Gelderland en Overijssel van het Cultuurfonds de handen ineen met de Poppunten Gelderland en Overijssel voor een nieuwe pilotregeling van 25.000 euro per provincie. Via dit fonds met de naam Music Support kunnen ook artiesten zonder rechtsvorm geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière.

Waarvoor?
Artiesten kunnen maximaal 1000 euro aanvragen voor een investering die ze duidelijk naar een volgende stap in hun muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Je kunt het geld van Music Support Gelderland bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten. Of misschien past jouw plan wel veel beter bij een ander fonds, daarin adviseren wij artiesten actief.”

Hoe werkt het?
Vanaf 1 oktober 2020 kunnen artiesten hun plannen indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een onafhankelijke beoordelingscommissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. Deze commissie bestaande uit Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Rocco Hueting (Cultuurfonds Gelderland, De Staat), Jeffrey Neijs (Powerplug NL), Niels Leferink (Luxor Live), Twan Spierings (Astrant Ede) en Linde Schöne (Noah’s Ark) besluit in zes aanvraagrondes over de plannen. Music Support Gelderland is een pilot en loopt in eerste instantie van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2021. Per act worden er maximaal twee aanvragen per jaar gehonoreerd, in totaal is er 25.000 euro beschikbaar.


www.poppuntgelderland.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden