Met op de achtergrond scheidsrechter Bryan van Leeuwen en daarvoor vlnr. Teus, Coot en Ruus Porskamp, alsmede de pupillen van de week Huub Rouwhorst en Tygo Scharenborg. Foto: Theo Huijskes
Met op de achtergrond scheidsrechter Bryan van Leeuwen en daarvoor vlnr. Teus, Coot en Ruus Porskamp, alsmede de pupillen van de week Huub Rouwhorst en Tygo Scharenborg. Foto: Theo Huijskes

Een waardig eerbetoon aan Henk Porskamp

Kleinkinderen bieden wedstrijdbal aan

Door Theo Huijskes

GROENLO - Grollenaar Henk Porskamp, geboren op 23 januari 1943, overleed geheel plotseling in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 mei jongstleden. Vanwege de coronacrisis, met het gevolg dat het voetbalseizoen 2019-2020 een abrupt en voortijdig einde kreeg, was het voor de sportvereniging Grol destijds niet mogelijk om op een gepaste wijze bij het overlijden van deze 77-jarige Grolman stil te staan. Met de familie Porskamp werd afgesproken om dit te doen voorafgaande aan de eerste thuiswedstrijd van Grol 1 in de nieuwe voetbalcompetitie 2020-2021. En die wedstrijd op het sportpark Den Elshof, te weten Grol 1 - Wijhe 1 in de tweede klasse KNVB, stond afgelopen zondag op het programma.

Het predicaat ‘Grolman’ heeft de echtgenoot van Annelies en de vader van Rob en Kees met name te danken aan het gegeven dat hij mag worden aangemerkt als één van de belangrijkste grondleggers van het kantinegebeuren bij ‘de Grol’. Hij was het immers, die in 1968-1969 aan de basis stond van de voetbalkantine onder de tribune, die inmiddels meer dan vijftig jaar later is uitgegroeid tot het huidige, populaire, met alle voorzieningen uitgeruste Sportcafé, waarin zoon Rob samen met de onvoorwaardelijke steun en daadwerkelijke medewerking van echtgenote/moeder Annelies de scepter zwaait. Daarnaast heeft Henk binnen ‘de Grol’ decennialang op diverse terreinen een vrijwilligersrol bekleed met daarbij als afsluiting het lidmaatschap van de niet meer weg te denken vrijwilligers(woensdag)groep. Mede vanwege al die verenigingsactiviteiten was hem de eretitel ‘Lid van verdienste’ van de Groenlose voetbalclub toegekend.

Het eerbetoon afgelopen zondag droeg een waardig drieledig karakter. Niet alleen werd er voorafgaande aan de wedstrijd een indrukwekkende één minuut stilte in acht genomen, waarbij beide teams in een cirkel rond de middenstip plaats hadden genomen. Ook werd er een wedstrijdbal aangeboden en werd de opbrengst bekend gemaakt van de collecte, gehouden op woensdag 3 juni op het sportpark Den Elshof tijdens de massaal bezochte condoleancebijeenkomst, ten behoeve van de jeugdafdeling van de Groenlose voetbalclub.

De één minuut stilte werd aangekondigd door Grolvoorzitter Hans Scheinck. Verder werd de wedstrijdbal namens hun overleden opa aangeboden door de kleinkinderen Teus, Coot en Ruus en dat in het bijzijn van de pupillen van de week, te weten Huub Rouwhorst en Tygo Scharenborg. Daarnaast werd door preses Scheinck bekendgemaakt dat de collecte tijdens de condoleancebijeenkomst een bedrag van ruim drieduizend euro heeft opgeleverd. Dit bedrag zal in ieder geval ten goede komen van de Groljeugd en dat in overleg met het jeugdbestuur van Grol voor een nog nader aan te geven doel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden