Holbewoners Uk en Puk kwamen per ongeluk met de tijdmachine bij De Hoeksteen terecht. Foto: PR De Hoeksteen
Holbewoners Uk en Puk kwamen per ongeluk met de tijdmachine bij De Hoeksteen terecht. Foto: PR De Hoeksteen

De Hoeksteen beleeft spetterende opening van de Kinderboekenweek

Algemeen

GROENLO - Leerlingen van basisschool De Hoeksteen beleefden dinsdag 29 september een bijzonder middag. Op het schoolplein stond een heuse tijdmachine. Alle kinderen stonden rond het apparaat en wachtten in spanning af wat er ging gebeuren. Er was muziek, het lied ‘en Toen’ van de Kinderboekenweek 2020. Toen de laatste klanken van de muziek waren verdwenen, kwamen uit de Tijdmachine twee wat vreemde personages.

Uk en Puk stonden voor de kinderen en keken verbaasd en zelfs wat angstig om zich heen. Het bleken echte holbewoners te zijn uit vroeger tijden. Op de een of andere wijze waren ze in de tijdmachine terechtgekomen en van Toen naar Nu gereisd. En hier stonden ze dan, tussen de kinderen van De Hoeksteen. Al gauw bleek dat Uk en Puk heel graag de komende twee weken De Hoeksteen als hun hol wilden gebruiken. Tijdens de reis door de tijd hadden ze mooie, nieuwe boeken gevonden voor alle groepen. Ze wilden graag leren lezen en de boeken gaan ‘verslinden’. Lezen, lezen, lezen dat is echt leuk en je leert er heel veel van. De kinderen van de Hoeksteen lieten weten dat Uk en Puk van harte welkom zijn.

Aan het einde van de Kinderboekenweek zullen alle groepen aan Uk en Puk laten zien wat het thema ‘En Toen’ hun geleerd heeft. Om het lezen nog meer te promoten heeft de oudervereniging van De Hoeksteen geregeld dat elke groep een aantal nieuwe boeken kan kopen. Een mooi begin van de Kinderboekenweek 2020

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant