Presentator Jochem van Gelder tijdens zijn wandeling door Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Presentator Jochem van Gelder tijdens zijn wandeling door Groenlo. Foto: Theo Huijskes

TV Gelderland zaterdag 10 oktober vanuit Groenlo

Algemeen

Ook aandacht voor beheerder Stadsboerderij

Door Theo Huijskes

GROENLO - Zoals eerder in deze krant vermeld, heeft Omroep Gelderland enkele weken geleden in Groenlo diverse opnames gemaakt ten behoeve van een aflevering voor de tv-serie ‘Van Gelders Grijs’. De afleveringen worden op tien verschillende locaties in de provincie Gelderland gemaakt. Voor de eerste aflevering, die zaterdag 10 oktober wordt uitgezonden en vervolgens ieder uur wordt herhaald, is de keuze op Groenlo gevallen.

Hoofdpersoon in alle tien de afleveringen is de populaire presentator Jochem van Gelder, die samen met zijn overige teamleden van Omroep Gelderland tweemaal over in Groenlo is geweest voor het maken van gevarieerde opnames van en in het vestingstadje. Daarbij zijn tal van personen geïnterviewd. In voorgaande jaren werd ‘Van Gelders Grijs’ met name ingevuld met het bezoeken van bewoners in diverse woon- en verzorgcentra in de gehele provincie. Omdat de leiding van het programma met ingang van het komende seizoen een andere koers wil varen, alsmede omdat het bezoeken van verpleeg- en andere centra in verband met de coronacrisis voor veel problemen zorgt, heeft men voor de komende tien afleveringen gekozen voor een andere, meer gevarieerder invulling van het programma.

Zo is zaterdag aanstaande te zien hoe men op diverse locaties in Groenlo gesprekken voert en daarbij opnames maakt en mede daardoor een serieuze poging doet om onder het mom van ‘Voor elk wat wils!’ een gevarieerde aflevering in elkaar te zetten. Aan de reeds bekende locaties, zoals het sportpark Den Elshof van de fusieclub Grol, het terras van Wissink op de Markt, de Kanonswal en dergelijke, is het opnameteam van Omroep Gelderland met Jochem van Gelder onlangs nog weer even in Groenlo geweest om opnames te maken in de Stadsboerderij en daarbij een interview te maken met beheerder Henny Garstenveld, die inmiddels een punt achter zijn werkzaamheden in de boerderij heeft gezet. Zo was er door het bestuur van de Stichting Stadsboerderij Groenlo voor hem op 14 oktober een officieel afscheid voorbereid, maar kan het een en ander in verband met aanvullende coronamaatregelen niet doorgaan. Reden temeer om zaterdag naar ‘Van Gelders Grijs’ te kijken en dat na het nieuws van 17.00 uur met vervolgens ieder uur een herhaling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant