<p>Still uit de videofilm waarin de 80-jarige Hendrik Everink vertelt hoe het terrein er vroeger uit zag. PR</p>

Still uit de videofilm waarin de 80-jarige Hendrik Everink vertelt hoe het terrein er vroeger uit zag. PR

Zestien woningen op oude Vion-terrein in Lievelde

OOST GELRE - Het voormalige terrein van Vion was veel Lieveldenaren jarenlang een doorn in het oog. Na het vertrek van slachterij Vion voorheen Dumeco, Sturko en Vos, in 2005 werd er voor het eerst in bijna 90 jaar niet meer geslacht in Lievelde. Na de sloop van de gebouwen in 2013 bleef het terrein leeg en werd het deels ingericht met groen. Ook kwamen er fietspaden en een fietscrossbaantje voor de jeugd.

Lievelds Belang
In samenwerking met Lievelds Belang heeft de gemeente Oost Gelre het park ‘Vossenburcht’ ontwikkeld. Er worden 16 woningen gebouwd en twee hofjes. De kavels komen, zo is de verwachting van de wethouder, nog voor de zomer van 2021 te koop. Het gaat om starters- en seniorenwoningen en drie vrijstaande woningen. Op de site van de gemeente staat een toelichting op het plan en kan er een film bekeken worden. In de film is onder andere de 80-jarige Hendrik Everink, oud-medewerker van Slachterij Vos, te zien. Hij vertelt over hoe het terrein er vroeger uit zag. “

Park
In de zogenaamde tweede fase zal ook het ‘Lokaal voor Verlof’ een invulling krijgen. Tussen het treinstation Lichtenvoorde-Groenlo en de 16 nieuwe woningen, wordt een park ontwikkeld. De bouw van de zestien woningen is de eerste fase van de ontwikkeling van het plan Vossenburcht. De tweede fase omvat onder meer het restaureren van het ‘lokaal’ dat bij de entree van de slachterij stond, tot een horecagelegenheid. Tussen het treinstation en de zestien woningen aan de Bergstraat wordt een park ontwikkeld. Wethouder Bart Porskamp is benieuwd hoe de Lieveldernaren tegen het plan aankijken. “We ontvangen graag ideeën en plannen die het plan nog beter maken. We willen de reacties graag voor 1 november aanstaande binnen hebben.” De film, een video met een 3D-impressie, een powerpoint over het proces en de planning en het reactieformulier zijn te vinden op www.oostgelre.nl/vossenburcht..


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden