<p class="InfoKop2" pstyle="InfoKop 2">Gerrit Westerhof bij &eacute;&eacute;n van zijn moza&iuml;ekbomen. Foto: Kyra Broshuis</p>

Gerrit Westerhof bij één van zijn mozaïekbomen. Foto: Kyra Broshuis

Grollenaar Gerrit Westerhof in zaterdageditie Telegraaf

GROENLO - Alleskunner Gerrit Westerhof (79) staat deze week in de speciale rubriek ‘Mijn klus’ van de zaterdageditie van de Telegraaf. Hij werd telefonisch geïnterviewd over de mozaïekbomen die zijn tuin sieren. Ook kwam er een fotograaf langs ‘met een hoop toeters en bellen’.

Door Kyra Broshuis

Westerhof heeft in zijn tuin verschillende kunstobjecten van eigen hand staan maar de mozaïekbomen vallen het meest op. Westerhof: “Normaal zou je een dode boom afzagen maar door het werk van Gaudi werd ik geïnspireerd om er iets anders mee te doen. Ik heb de bast eraf gehaald en de boom twee keer in de grondverf gezet en daarna in zes kleuren de mozaïek schildering aangebracht. De grote ballen komen van de Intratuin en zijn XL-kerstballen. Ik vind het mooi dat ik zo de boom een tweede leven kon geven. Er zit wel heel veel werk in, rond de 400 uur. Ik ben van mezelf heel druk maar van schilderen wordt ik rustig. Ik schilder landschappen, portretten, skylines en stillevens. Het is echt mijn passie!”

Meer weten over het werk van Gerrit Westerhof? Kijk op gerritwesterhof.exto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden