<p>Spike met zijn baasje Sanne Goossens. Foto: Barbara Pavinati</p>

Spike met zijn baasje Sanne Goossens. Foto: Barbara Pavinati

Spike is de mooiste hond van Oost Gelre

‘Hij is eigenwijs, een knuffelkont en een tikkeltje verwend’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Als hij weer trots met een nieuw product om zijn hals aan de lijn loopt, lijkt het volgens andere hondeneigenaren net of Spike sterallures krijgt. Of hij nu nog meer naast zijn hondenpoten gaat lopen is de prangende vraag. Hij is nu namelijk officieel de mooiste hond van Oost Gelre. Van Gelderland is hij nummer tien. Baasje Sanne Goossens (20) van Hondenuitlaatservice Sanne: ”Spike is een dogfluencer. Hij is nummer 14 van de petfluencers in Nederland. Op Instagram heeft hij 28.700 volgers.”

“Op Instagram zag ik een oproep voor deelname aan ‘De mooiste hond van Nederland’. Normaal is er een Animal Event en moet je iets leuks en speciaals verzinnen om live met je hond te doen. In verband met corona was er dit jaar een online wedstrijd. De provinciewinnaars moeten een filmpje opsturen van zichzelf en de hond. Uiteindelijk wordt hieruit de mooiste hond van Nederland gekozen. In Oost Gelre hebben er meerdere honden meegedaan. Om genomineerd te worden, moest je minstens 30 stemmen hebben. Drie honden, waaronder Spike dus, hebben dat gered. Na een lange strijd heeft Spike gewonnen met 85 stemmen. Er hebben 40 dieren uit Gelderland meegedaan,” legt Sanne uit.

Dogfluencer
“Toen Spike een puppy was plaatste ik wat foto’s van hem op Instagram. De eerste was op 14 juni 2016. Ik had vakantie en was er erg actief. In eerste instantie had ik niet door dat ik een open profiel had. Door veel op andere profielen te reageren en de juiste hashtags te gebruiken kreeg ik een heleboel volgers. Zo werd Spike een dogfluencer. De hondenaccounts die hem volgen, zien de producten die hij gebruikt. Al zijn spullen zoals hok en riemen hebben we gratis gekregen. In ruil daarvoor plaats ik er twee of drie foto’s van met Spike en de merknaam. We krijgen heel veel spullen. Op een gegeven moment hadden we zoveel halsbanden dat we ze naar het asiel in Doetinchem gebracht hebben of hebben weggeven aan honden hier in de buurt,” vertelt Sanne lachend. ”Het meest bijzondere dat Spike mocht doen is reclame maken voor een natuurhuisje. We zijn toen met het hele gezin op vakantie geweest. Dat was heel luxe!”

Tikkeltje verwend
Sanne: “Spike is nu zeven jaar. We namen hem toen ik nog op het Marianum zat. Inmiddels zijn we onafscheidelijk. Hij is eigenwijs, een knuffelkont en een tikkeltje verwend. Hij is beroemd om zijn traanogen. Dat is een erfelijke afwijking. Zijn traanbuizen zitten dicht. Daardoor lijkt het net of hij altijd huilt. Dat is ook de reden waarom hij anders is dan alle andere honden en is hij zo beroemd. Ik hoef maar de camera te pakken en hij weet dat hij mooi moet gaan zitten. Als ik tegen hem praat is het net of hij mij echt verstaat. Honden zijn geweldig, want ze zijn altijd zo trouw aan hun baasje. Spike is altijd vrolijk en blij dat je er bent!”

Instagram: beagle.spike

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden