D66 is voorstander van Tiny Houses in Oost Gelre

D66 is voorstander van Tiny Houses in Oost Gelre

Tijdens de afgelopen commissievergadering van 13 oktober is er een discussie gevoerd over de mogelijkheid van de bouw van tiny houses in Oost Gelre. Al enkele jaren pleiten wij ervoor om de mogelijkheid te onderzoeken naar deze vorm van wonen. Onze fractie wordt regelmatig benaderd door burgers die willen weten wat de mogelijkheden zijn voor het bouwen van tiny houses en hoe wij als D66 hier tegenaan kijken.

Het willen wonen in een tiny house is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan jonge starters. Het bouwen van tiny houses hoeft natuurlijk niet alleen om jongeren voor Oost Gelre te behouden, maar moet naar onze mening mogelijk worden voor iedereen die wonen in een tiny house als levenswijze ziet. Voor starters is het ook een uitgelezen kans om aan een woning te komen. De keuze voor duurzaamheid is ook vaak een reden voor een tiny house. Daarnaast moet iedereen kunnen wonen op de wijze zoals hij of zij wil. Dus geen beperkingen voor geïnteresseerde burgers. Jong of oud.

Uiteraard zijn tiny houses niet alleen voor vaste doelgroepen of afgebakende bevolkingsgroepen maar dit moet bereikbaar zijn voor iedereen die op deze wijze wil wonen. Het is een mooi alternatief voor andere manieren van wonen. Wij vinden dat burgers die bewust een keuze voor deze manier van wonen maken hierbij ondersteund moeten worden. De gemeente zou kunnen faciliteren. Bijvoorbeeld door het aanwijzen van enkele geschikte locaties. De gemeenteraad zou hierbij uiteraard het initiatief kunnen nemen.

U kunt de D66-fractie altijd benaderen voor meer inlichtingen over deze materie.


Namens de D66-fractie Oost Gelre
r.vandermeulen@oostgelre.nl 06 – 40 60 61 71
l.vanderberg@oostgelre.nl 06 – 20 66 35 04
j.hilge@oostgelre.nl 06- 22 60 06 24
l.wiegerinck@oostgelre.nl 06 53 42 44 39

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!