<p>Corona sneltest-punt aan de James Wattstraat in Lichtenvoorde.</p>

Corona sneltest-punt aan de James Wattstraat in Lichtenvoorde.

(Foto: Dinès Quist)

Corona sneltest in Lichtenvoorde voor bedrijven

LICHTENVOORDE - Sinds dinsdag 20 oktober is er een coronasneltest-punt in Lichtenvoorde. Het IKGL (Industriële Kring Groenlo-Lichtenvoorde) heeft dit georganiseerd. Na een geslaagde pilot-periode, is de sneltest-straat vanaf 30 oktober hele dagen in bedrijf. Deze sneltest is uitsluitend bedoeld voor bedrijven om er voor te zorgen dat het bedrijfsleven zo goed en veilig mogelijk door kan blijven gaan. Zowel leden als niet-leden van het IKGL kunnen een sneltest uit laten voeren. Bedrijven in Oost Gelre en omgeving kunnen hier gebruik van maken.

Door Dinès Quist

Binnen vijftien minuten na de test weet een werknemer al of de testuitslag positief of negatief is en of hij of zij veilig kan gaan werken. Het is niet nodig om ter plaatse te wachten want via een digitaal portaal krijgt men de testuitslag te zien. Voor de testen wordt er gebruik gemaakt van de Panbio-sneltest van Abbott, deze is door het RIVM goedgekeurd. Via een neusswab wordt er materiaal afgenomen die middels een soort zwangerschapstest resultaat geeft of iemand al dan niet besmet is. Wanneer de uitslag positief blijkt, is het niet nodig om alsnog een test bij de GGD te laten uitvoeren. Wel wordt er bij een positieve uitslag melding gedaan bij de GGD, die de patiënt registreert.

Grote behoefte aan sneltesten
“We zagen dat er binnen onze industriekring een grote behoefte bestond aan een corona sneltest. Bedrijven willen snel duidelijkheid of een medewerker wel of geen corona heeft. We zijn daarop ingesprongen omdat we het belangrijk vinden dat iedereen gezond zijn werk kan blijven doen.” vertelt Erik Schuurmans, voorzitter van IKGL. “We werken samen met Active Living, zij voeren de sneltesten uit. Op 20 oktober zijn we begonnen met een pilot-week, dat betrof halve dagen en verliep goed, maar we merkten dat de vraag groter was. Daarom zijn we gaan opschalen. We hebben een aantal dagen moeten wachten tot er genoeg testmateriaal beschikbaar was, maar vanaf 30 oktober konden we hele dagen gaan testen.”

Zonder afspraak geen test
Van maandag tot en met vrijdag is de teststraat open. “Op één dag kunnen een kleine vijftig mensen getest worden,” vertelt Stijn Held, projectmanager van de corona sneltest van Active Living. “Daarvoor is het nodig een afspraak te maken, zonder afspraak kan er niet getest worden.” De sneltest kost 50 euro, daarmee is Active Living zeker niet de duurste. “Wij vinden het belangrijk dat het testen toegankelijk is, zodat mensen zich ook daadwerkelijk laten testen.” Naast Lichtenvoorde heeft Active Living ook snelteststraten in Ulft, Bunnik en Arnhem. Binnenkort komt Varsseveld daar bij.

Alles op een rijtje
De sneltest is uitsluitend voor bedrijven en zzp’ers.
Lidmaatschap van IKGL is niet nodig.
Bedrijven uit omliggende gemeenten zijn ook welkom.
Er wordt alleen getest op afspraak.
Kosten van een sneltest bedragen 50 euro.
Sneltestlocatie: Eeftink Rensing Staalbouw, James Wattstraat 10-A te Lichtenvoorde.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:30 uur
Afspraak maken voor leden van IKGL: www.activeliving.nl/corona-sneltest-ikgl
Afspraak maken voor niet-leden van IKGL: vitlounge@activeliving.nl


www.ikgl.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden