RABO-cheque voor Imkers Oost Gelre
De overhandiging van de RABO-cheque aan Imkers-voorzitter Vincent Harbers. Foto: Theo Huijskes
De overhandiging van de RABO-cheque aan Imkers-voorzitter Vincent Harbers. Foto: Theo Huijskes

RABO-cheque voor Imkers Oost Gelre

Drieduizend euro voor huisvesting en educatie


Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Met het in ontvangst nemen van een cheque ter waarde van drieduizend euro van de zijde van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, hoopt Imkersvereniging Oost Gelre niet alleen een serieuze start te kunnen maken met de renovatie en uitbreiding van het onderkomen ‘De Beezenmoat’ in het Wentholtpark in Lichtenvoorde, maar tegelijkertijd meer aandacht en invulling te kunnen geven aan haar educatieve taak richting belangstellende jongeren binnen de gemeente Oost Gelre.

De welkome cheque werd afgelopen maandagmiddag uitgereikt door Rabobank-medewerkster Bianca Weelink aan Vincent Harbers, voorzitter van Imkersvereniging Oost Gelre. Aan de overhandiging voorafgaande, was het Theo Donderwinkel als lid van de ledenraad van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek die een uiteenzetting gaf over de doelstelling en uitvoering van het RABO-Coöperatiefonds, waaruit jaarlijks tal van goede en dienstverlenende gemeenschapsinitiatieven worden ondersteund.

Medewerking van de gemeente is eerste vereiste!
Woordvoerder Ad van Heumen van Imkersvereniging Oost Gelre, liet in een kort en krachtig betoog weten dat de vereniging, mede in het kader van de overeengekomen fusie tussen de Lichtenvoordse en Groenlose afdeling, snakt naar een spoedige realisatie van een nieuw onderkomen, waarin met het accent op het aspect educatie diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Iedere keer herhalende de slogan ‘Zonder bijen geen leven!’, gaf Van Heumen aan dat de fusievereniging inmiddels meer dan 70 leden telt, waaronder vele jongeren. “Wij willen graag een accommodatie waarin de werkwijze van de vereniging wordt uitgedragen en dat op een wijze die past bij de huidige tijd. Het huidige onderkomen is niet alleen veel te klein, het heeft zelfs geen fatsoenlijke vloer. En het is al helemaal niet meer van deze tijd dat hier een waterleiding en een fatsoenlijk riool ontbreken met het gevolg dat er zelfs geen toiletvoorziening is.”

Veel belangstelling vanuit het basis- en voortgezet onderwijs
Namens het bestuur liet Van Heumen weten dat de vereniging bereid is om bij de realisatie van het een en ander de nodige zelfwerkzaamheid aan de dag te leggen. “Het moet iets worden waar wij straks belangstellende leerlingen vanuit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs kunnen ontvangen om hen uitgebreid te kunnen informeren wat er op dit moment in de natuur allemaal gaande is. De belangstelling aan de zijde van de scholen en indirect de leerlingen is meer dan voldoende. Het wachten is nu op de gemeente Oost Gelre. Via de desbetreffende ambtenaren is men op de hoogte van onze plannen, die ook nog eens zorgen voor een fraaie update van het Wentholtpark. Het wachten is nu op een spoedig positief geluid, waaruit niet alleen formele medewerking blijkt, maar ook een vorm van subsidiëring als tegemoetkoming in de te maken kosten.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden