Gratis e-learning voor creatieve begeleiders van slechtzienden
<p>Foto: PR Visio</p>

Foto: PR Visio

Gratis e-learning voor creatieve begeleiders van slechtzienden

LANDELIJK - Een kunstdocent of activiteitenbegeleider overkomt het soms. Daar staat opeens iemand met een visuele beperking bij de cursus om mee te doen. Natuurlijk wil iedereen deze persoon graag helpen maar hoe pak je dat het beste aan? Koninklijke Visio biedt een gratis e-learning onder de naam Creatief Beeldend (z)onder de loep.

Participatie
Medewerkers van de intensieve revalidatie van Visio bemerken dat hun cliënten na de revalidatie moeite hebben om te participeren in een reguliere creatieve activiteit of dagbesteding. Veel creatieve centra durven het niet aan om een slechtziende of blinde cursist volop mee te laten doen. Terwijl ook voor hen het hebben van een zinvolle tijdsinvulling of creatieve hobby zeer waardevol is. Maar hoe wordt iemand begeleid die niet goed of helemaal niet ziet?

E-learning Creatief beeldend (z)onder de loep
Renske van Dokkum, therapeut creatief, heeft een cursus ontwikkeld met de naam Creatief beeldend (z)onder de loep. De e-learning gaat in op de mogelijkheden van het werken op de tast. Opdrachten, filmpjes en een podcast geven aan hoe een creatieve activiteit of dagbesteding toegankelijk en beter uitvoerbaar gemaakt kunnen worden. Na deze gratis e-learning heeft de docent meer bagage om mensen met een visuele beperking te begeleiden. Zo kan ook de slechtziende of blinde cursist optimaal genieten van het proces en helemaal opgaan in de creatieve activiteit. Klik hier voor de e-learning.

Voor vragen en meer informatie verwijst Visio naar Het Kennisportaal
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden