Volop bouwactiviteiten in Groenlo
<p>De voormalige bioscoop wordt verbouwd tot vier huurappartementen. Foto: Kyra Broshuis</p>

De voormalige bioscoop wordt verbouwd tot vier huurappartementen. Foto: Kyra Broshuis

Volop bouwactiviteiten in Groenlo

GROENLO - Wie een rondje door Groenlo loopt of fietst, ziet het meteen; er wordt gebouwd in de stad. Een overzicht van de projecten.

Door Kyra Broshuis

Aan de Lichtenvoordseweg, op de hoek met de Oude Aaltenseweg wordt momenteel het oude nutsgebouw gesloopt. Hier werd in 1908 een gasfabriek gebouwd, die gebouwen zijn midden jaren tachtig gesloopt. De gebouwen waren van de Gamog. De Gamog was een samenwerkingsverband van meerdere gemeenten in Gelderland en Flevoland, opgericht in 1955. Dit was voor veel gemeenten de overgang van het zogenaamde stadsgas naar het aardgas uit Slochteren. In 1999 is de Gamog opgegaan in de Nuon, het huidige Vattenfall. Midden jaren 80 zijn de meeste gebouwen gesloopt en nu wordt ook het laatste gebouw met de grond gelijk gemaakt. Er komt plaats voor twee ruime kavels. Die kavels kon de gemeente uitgeven omdat er op de woningbouwlocatie Raadhuishof in Lichtenvoorde 2 woningen minder worden gerealiseerd. De kavels aan de Lichtenvoordseweg zijn inmiddels verkocht.

Café Nijhof
In hartje stad aan de Markt 8 is een start gemaakt met de sloop van het horecapand én het achterliggende woonhuis aan de Nieuwestraat. In het pand zat vroeger het zeer bekende café Nijhof gevestigd. Later zat er 10 jaar lang De Pyramide gevestigd en 25 jaar lang Pepijn. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Volgens de plannen wordt het een gebouw dat prachtig aansluit bij het naastgelegen pand van Frederik Hendrik, het oude postkantoor. Op de benedenverdieping én een deel van de eerste verdieping komt horeca. Verder komen er vier appartementen.

Asta
De oude bioscoop aan de Mattelierstraat wordt momenteel verbouwd tot vier huurappartementen. De Asta-bioscoop die in het pand gevestigd zat, ging in 1989 dicht. Daarna werd het gebouw gebruikt als kantoorpand van een zorgpartij. Vervolgens kwam het leeg te staan. Woningcorporatie De Woonplaats gaat de appartement verhuren. De wooneenheden zijn bestemd voor één en tweepersoonshuishoudens met een inkomen tot 32.200 euro (met AOW tot 32.075 euro). De verbouw wordt nog dit voorjaar afgerond en dan kunnen de toekomstige huurders er hun intrek nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden