Afbeelding

Musical Fabriek Groenlo komt met Theaterthuis Musical

Algemeen

GROENLO - Geen voorstelling in De Mattelier maar wel een online uitzending; de Theaterthuis Musical. Musical Fabriek Groenlo verzorgt sinds 2017 musicallessen voor kinderen van 7 tot en met 18 jaar. Een team van vakdocenten geeft zang-, dans-, en acteer- en performancelessen ondersteund door vrijwilligers.

Door Kyra Broshuis

Grolse beelden en optredens
In 2019 werd de eerste musical, Shrek the Musical JR, opgevoerd in de theaterzaal van De Mattelier. 45 deelnemers speelden een rol in de musical die volledig was uitverkocht. Dit jaar is een dergelijk optreden, door de coronamaatregelen, helaas niet mogelijk. “Ontzettend jammer”, zeggen Anne Harbers-Wessels en Brenda Bénard, “maar we hebben een supergaaf alternatief. We gaan een online uitzending doen. Bekende Grolse beelden zoals van de kerktoren en de Markt zullen voorbij komen en natuurlijk opnames van optredens in De Mattelier. “We hebben stukken op laten nemen door een filmmaatschappij. Tussendoor zijn er bijzondere cabaretachtige dingen te zien”, zo legt het duo uit.

Theaterpakket 
Voor de uitzending worden geen kaarten verkocht maar het is wel mogelijk om een zogenaamd theaterpakket te kopen. “Een vrijwillige bijdrage stellen we enorm op prijs. Kijk op www.musicalfabriekgroenlo.nl/theaterthuis voor informatie over onze uitzending, het bestellen van het theaterpakket en het doen van een vrije gift. En houd de Groenlose Gids in de gaten.” De uitzending is te zien op 24 april om 19.30 uur. “Het wordt een superleuke theateravond voor jong en oud, maar volgend jaar hopen we echt op te kunnen treden op het podium in De Mattelier. Daar kijken alle deelnemers en natuurlijk ons team enorm naar uit!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant