Frank overhandigt Annelies Porskamp een bal tijdens de Waterwandeling van sv Grol.
Frank overhandigt Annelies Porskamp een bal tijdens de Waterwandeling van sv Grol. (Eigen foto )

Deelnemer 14K Run Frank Lageschaar toont ‘ballen voor ballen’

ENSCHEDE/GROENLO- Onder het mom ‘Treed in de voetsporen van Cruijff & kom in beweging voor de toekomst’ neemt de in Enschede woonachtige Grollenaar Frank Lageschaar deel aan de Cruyff Legacy 14K 2021. Het bijzondere sportevenement vindt plaats op zondag 25 april.

Door Henri Walterbos

Door middel van de eRoutes-app is het mogelijk om als deelnemer de Kids (1,4K), 5K of 14K te lopen in de eigen omgeving. De vorm is dit jaar anders, het doel nog hetzelfde: Geld ophalen om kwetsbare kinderen de ruimte te geven om te sporten en te bewegen. Dan staat Frank vooraan. “Door middel van een app ren of wandel je in je eigen buurt,” weet Frank. “In de app vind je onder andere trainingsschema’s, verschillende looproutes voor de door jou gekozen afstand, audiofragmenten en je ontvangt een medaille.” Frank ziet er naar uit. “De reden dat ik me aangemeld heb voor de 14K Run, is de samenwerking tussen de Johan Cruijff Foundation en de Ajax Foundation voor kinderen met een beperking. De mentaliteit van ‘ikke, ikke en de rest kan stikken’ is niet mijn mentaliteit. Respect verdien je dan door de daad bij het woord te voegen en zelf het goede voorbeeld te geven.” Wil iemand toch liever op een andere dag lopen? Dat kan! De app is namelijk te gebruiken van 19 april tot en met 19 mei. De kosten van een regulier startbewijs bedragen € 14,00. Voor de Kids Run bedraagt dit € 5,00.

Verjaardag
“Op 21 april, mijn verjaardag, ben ik onderweg voor mijn actie die te maken heeft met de realisatie van het Johan Cruijff Court in Groenlo. Dan wil ik graag alleen maar donaties voor het Cruyff Court. Ik geef dan wederom 14 ballen weg aan kleine kinderen in Groenlo. De glimlach van een kind is onbetaalbaar! Sinds 3 jaar vier ik op 21 april mijn verjaardag niet meer om persoonlijke reden. Mensen die mij kennen weten waarom, maar dit is ook een mooie invulling.” Frank is regelmatig in zijn geboorteplaats te vinden. Hij hoopt er snel terug te keren. Op Tweede Paasdag nam Frank, door weer en wind, deel aan de speciale wandeling langs mooie plekjes en wateren in en rondom Groenlo, georganiseerd door sv Grol. “Om het goede voorbeeld te geven voor de jeugd! Ik heb regen en hagel en sneeuw gehad onderweg, ik moest iets afwijken om de tocht te kun voltooien, maar het is gelukt.”

24 maart
Op 24 maart, op de dag dat het 5 jaar geleden was dat Johan Cruijff overleed, en de verjaardag van Frank’s moeder, gaf hij ook al 14 ballen weg. Hij ging hiervoor naar Groenlo en bood Burgemeester Annette Bronsvoort 14 kleine ballen aan voor kinderen met of zonder beperking. Zij gaf ze op haar beurt door aan de Voedselbank Oost Achterhoek in Lichtenvoorde.

Met het weggeven van ballen startte Frank 2 jaar geleden door 26 kleine ballen weg te geven in de feesttent op de zaterdagmiddag van de Grolse kermis, de middag van de Kinderspelen. Hoeveel ballen Frank inmiddels heeft weg gegeven weet de Grollenaar niet. “Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel ballen, maar dat doet er ook niet toe! Het geeft mij een goed gevoel.”

Zijn actie voor voor een Johan Cruijff Court in Groenlo loopt nog steeds. Volg Frank met zijn acties: https://acties.cruyff-foundation.org/actie/frank-lageschaar. “Er staan nog meer actie’s gepland!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden