Foto:

Word ook politiek actief!

Gemeente organiseert cursus

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Politiek actief zijn in je eigen gemeente; veel mensen willen het wel maar weten niet hoe. Intussen zitten de politieke partijen vaak te springen om nieuwe mensen. In Oost Gelre zitten op dit moment de volgende partijen in de gemeenteraad; VVD, CDA, OOG, D66, PvdA, NLog en OLW. VVD en CDA vormen samen de coalitie. In de raad zitten 7 CDA-raadsleden, 5 VVD-raadsleden, 4 OOG-raadsleden, PvdA heeft 2 raadsleden en de NLOG, D66 en OLW hebben elk 1 raadslid.

ProDemos
Wilt u ook graag politiek actief zijn of wilt u wellicht meer weten over hoe de beslissingen in de gemeenteraad worden genomen? Volg dan de cursus ‘Politiek Actief’. De cursus wordt aangeboden door de gemeente Oost Gelre en uitgevoerd door ProDemos. Dat is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

5 bijeenkomsten
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wel op donderdag 3, 10, 17 en 24 juni. Het gaat om digitale bijeenkomsten. Op dinsdag 21 september wordt dan gezamenlijk de raadsvergadering bezocht. U krijgt uitleg over de gemeentelijke besluitvorming en het werk van een raadslid. Interesse? Stuur een mail naar griffie@oostgelre.nl. De cursus is gratis en er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Online vergadering volgen
De raads- en commissievergadering zijn overigens altijd online te volgen. Ga naar www.oostgelre.nl en klik op het ‘Raadsinformatiesysteem’. Daar zijn de vergaderingen online te volgen én terug te zien. Normaliter zijn de vergaderingen op de dinsdag maar deze week, in verband met Koningsdag, is de commissievergadering op woensdag. Op de agenda staan onder andere de debatten over het bestemmingsplan ‘Dorpskern Lichtenvoorde’, ontwikkelkader Zieuwent, cofinanciering LEADER, privatisering beheer en onderhoud voetbalvereniging KSV en de inzet post onvoorzien IEKC Lichtenvoorde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden