<p>Manita van den Berg en Johan Teunis tonen de Jumbo voedselbank doneeractie. Foto: Dinès Quist</p>

Manita van den Berg en Johan Teunis tonen de Jumbo voedselbank doneeractie. Foto: Dinès Quist

Jumbo Bennink start doneeractie voor voedselbank

Jumbo Bennink start doneeractie voor voedselbank

GROENLO - Genoeg te eten voor iedereen. Dat is hoe Jumbo Bennink het graag ziet. Daarom doen zij mee met de landelijke doneeractie voor voedselbanken. Samen met zijn klanten wil Jumbo Bennink een mooi gebaar maken naar diegene die afhankelijk zijn van de voedselbank in Oost Achterhoek. Klanten kunnen aan de kassa een euro doneren. Voor elke euro die gedoneerd wordt doet Jumbo daar 25 cent bij.

Door Dinès Quist

De doneeractie gaat op 28 april van start en duurt tot 4 mei. De klant kan eenvoudig doneren door een speciale voucher te laten scannen. “We hopen dat onze klanten dit initiatief omarmen en bij het afrekenen van hun boodschappen een euro willen doneren,” vertelt Johan Teunis, bedrijfsleider van Jumbo Bennink. “Met elke bijdrage kunnen we samen het verschil maken voor mensen die hulp van de voedselbank goed kunnen gebruiken.” Het gedoneerde bedrag wordt omgezet in cadeaukaarten voor de voedselbank.

Jumbo Bennink leverancier Voedselbank Oost Achterhoek
Het blijft niet bij de schenking van de cadeaukaarten. Jumbo Bennink gaat vanaf deze week ook producten leveren aan Voedselbank Oost Achterhoek. Manita van den Berg is voedselmanager bij Voedselbank Oost Achterhoek en is erg blij met de stap die Jumbo Bennink zet richting de voedselbank. “Het is hard nodig,” vertelt Van den Berg. “We hebben 345 cliënten die we bedienen met voedselpakketten, dus er gaan heel wat kratten de deur uit per week. Wij hopen van harte dat veel klanten van Jumbo Bennink de actie waarderen en een kleine donatie over hebben voor diegenen die dat het hardst nodig hebben.”

Voedselbank blij met Jumbo
Ook Leo Wijnbelt, bestuursvoorzitter van Voedselbanken Nederland is blij met het initiatief van Jumbo. “Jumbo draagt voedselbanken in Nederland al vele jaren een warm hart toe,” vertelt Wijnbelt. “Zo kunnen we elk jaar rekenen op honderdduizenden producten van Jumbo en zijn leveranciers. Dat is van grote betekenis voor ons. Met deze landelijke doneeractie kunnen we nog meer mensen helpen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden