Reactie op de ingezonden brief ‘Raadslid’ van vorige week

Reactie op de ingezonden brief 'Raadslid' van vorige week

Geachte 'Mindy Veld',

Afgelopen week kon de lezer van deze krant een ingezonden brief van jou lezen waarin je een door jou niet nader genoemd gemeenteraadslid wegzet als o.a. 'afbrander' van de landbouw/ veeteelt en als 'degene die zich niet gedraagt op social media'. Volgens jou zou dat specifieke raadslid 'geen visitekaartje voor de gemeente Oost Gelre zijn'.

Omdat er in Oost Gelre een beperkt aantal raadsleden zijn die op sociaal media kritisch reageren op de excessen van de intensieve landbouw/ veehouderij kan het niet anders dan dat jouw brief aan mij was gericht. Bij deze reageer ik dan ook inhoudelijk op je brief.

Als raadslid ben ik in de gemeenteraad en op sociale media inderdaad kritisch op alles wat ons Oostgelrese landschap, onze woonomgeving en biodiversiteit bedreigt, en ga daarvoor de discussie juist niet uit de weg.
Een klein aantal Oost Gelrese boeren, meestal gerelateerd aan Farmers Defence Force, zint echter mijn kritische houding jegens de veehouderij niet. Deze FDF-'strijders' hebben lak aan democratisch genomen besluiten en wetenschappelijke onderbouwde problemen zoals de stikstofkwestie.
Het zijn diezelfde Achterhoekse FDF-boeren die het normaal vinden om 's avonds laat politici aan huis te 'bezoeken' (zoals bij Rob Jetten van D66) en menen de gemeenteraad van Oost Gelre te moeten intimideren met een tractorprotest in Groenlo.
Dit zelfde type FDF-boeren vindt het daarnaast normaal om mij op social media te beledigen, uit te schelden en zelfs telefonisch lastig te vallen. Dus beste 'Mindy', nu je dit weet zul je vast wel de reden begrijpen waarom ik deze meestal (anoniem) scheldende personen op social media inderdaad blokkeer of negeer.

Het is typerend, 'Mindy', dat jij in je ingezonden brief mij gebrek aan eerlijkheid en transparantie verwijt, maar dat, naar nu blijkt, jij je waarschijnlijk zelf achter een nepnaam verschuilt: er blijkt namelijk helemaal geen persoon met de naam 'Mindy Veld' te bestaan.......

Zolang onze Oost Gelrese landbouwgronden doodgespoten worden met landbouwgif, industriële stallen ons kleinschalig landschap verkwanselen, onze biodiversiteit achteruit holt en louche buitenlandse bedrijven mega-mestfabrieken willen bouwen, zal ik als raadslid de discussie daarover blijven aangaan. Alleen in openheid kunnen burgers met boeren een eerlijke dialoog voeren. En in gezamenlijkheid werken aan een gezonder en leefbaarder platteland in Oost Gelre, voor boeren, burgers en de natuur. Anonieme namen gebruiken op social media en onder je brief zullen die dialoog alleen maar verder verstoren.

Dus 'Mindy', de volgende keer als je weer dapper via een ingezonden brief iemand van oneerlijkheid en gebrek aan transparantie beschuldigt, wees dan zo eerlijk om je brief dan wel te voorzien van je echte naam.


Met vriendelijke groet,
Paul Wallerbos
Raadslid OLW- Oost Gelre.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden