Anne (links) en Brenda van de Musicalfabriek. Foto: PR
Anne (links) en Brenda van de Musicalfabriek. Foto: PR

Clubs in coronatijd

Na een jaar weer of geen weer: de Musicalfabriek blijft actief

GROENLO - De coronacrisis heeft de Musicalfabriek uit Groenlo niet stilgelegd. Van gezellige activiteiten zoals een watergevecht tot en met een doorloop voor de komende online musical: de weersomstandigheden werden getrotseerd, als het binnen niet kan dan maar buiten.

Door Mark Ebbers

Anne Wessels en Brenda Bénard uit Groenlo zijn eigenlijk verrast hoe makkelijk hun jonge groep (van 7 tot 18 jaar) de omschakeling wist te maken van De Mattelier naar buitenlocaties als het Grolveld en het speelplein van de St. Willibrordus. Anne is zakelijk leider van de Musicalfabriek en Brenda ondersteunt samen met Anne de acteerlessen en regisseert ook voorstellingen.
Natuurlijk is dit niet wat Anne en de andere initiatiefnemers in gedachten hadden toen ze in 2017 hun jongerenmusicalvereniging in de steigers zetten. “Zeker na het succes van onze eerste voorstelling Shrek in 2019 dachten we: the sky is the limit”, vertelt Brenda. “Maar toen kwam het virus.”

Toen vorig jaar maart corona het verenigingsleven begon lam te leggen, ging de Musicalfabriek over naar online bijeenkomsten en -repetities. Brenda: “Dat ging best erg leuk, er waren dans- en acteerlessen en we hebben zelfs een video gemaakt op basis van beelden.” Toen de beperkingen vorig jaar zomer werden versoepeld, zijn er voor de zomervakantie nog enkele repetities in de vertrouwde stek De Mattelier geweest; maar juist toen na de vakantie het seizoen weer werd opgestart, werden de coronamaatregelen weer verzwaard, waarna de Musicalfabriek de buitenlucht opzocht. En dat bleek nauwelijks een probleem, zegt Anne: “Sterker nog, de meesten vonden de buitenlessen geweldig. Zelfs de hevige kou en sneeuw februari jongstleden wisten het enthousiasme nauwelijks te temperen.” Brenda vult aan: “Voor ons is het natuurlijk meer werk, maar het gedwongen anders werken heeft ons ook wel op ideeën gebracht.”

Een van die ideeën mondde uit in de Theater Thuis Musical, die onlangs online in première ging. De musical is te bekijken via een link op de website.

www.musicalfabriekgroenlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden