<p>Niek Lansink op het nu nog lege Muziekkoepel terrein. Foto: Milou Groot Kormelink</p>

Niek Lansink op het nu nog lege Muziekkoepel terrein. Foto: Milou Groot Kormelink

Terrassenfestival op het Muziekkoepelterrein

‘Mensen hebben weer zin om wat leuks te doen en dat willen wij ze bieden’

Door Henri Walterbos

GROENLO - Nu de versoepelingen elkaar in rap tempo opvolgen vanwege lage besmettingscijfers en het vaccineren loopt als een trein, gaan de poorten naar het echte leven een voor een langzaam weer open. Tijd voor uitjes, etentjes en leuke evenementen. Niek Lansink van District East Events heeft er weer zin in.

Door Henri Walterbos

Hij straalt als hij op het trapje van de muziekkoepel zit en uitkijkt op het nu nog lege terrein. Daar komt snel verandering in met het Hopdonder speciaalbier weekend op 2, 3 en 4 juli op het muziekkoepelterrein en het 2e weekend van juli, op 9, 10 en 11 juli een weekend vol activiteiten in de Oude Calixtuskerk. “We mogen weer,” lacht hij, na ook voor hem en zijn bedrijf moeilijke tijden. “We hebben een stuk of zes evenementen moeten cancelen het afgelopen jaar. Daar word je niet blij van, maar we zijn verheugd dat we nu weer vooruit kunnen en weer evenementen kunnen opzetten. We hebben er zin in en zijn blij om weer gasten te mogen ontvangen.

Iconische locatie
Het idee voor een terrassenfestival ontstond begin dit jaar. “De muziekkoepel is een mooie, iconische en heel relaxte locatie. Je hebt hier veel ruimte waar je heel veilig een terrassenfestival kunt organiseren. Je kunt de bomen mooi uitverlichten voor een nog mooier plaatje. We gaan uit van mooi weer, we gaan het terrein prachtig aankleden, met mooie lounge banken en terraszitjes. Deels overkapt met een stretchtent en parasols.

Ondanks de dan nog geldende corona beperkingen, waar we ons uiteraard aan houden, kunnen we het organiseren. Mensen hebben weer zin om wat leuks te doen en dat willen we ze bieden. “Voor de 2 weekenden geldt dat gezelligheid de hoofdmoot is en de muziek ondersteunend. Wij werken met een aangepast geluidsniveau.

Twee weekenden
Het eerste weekend op het muziekkoepelterrein, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli staat in het teken van Hopdonder, met 75 verschillende speciaalbiertjes, zowel uit de fles als van de tap. “Van lokale parels tot blond biertjes, van (NE)IPad tot aan onbekende bieren die je niet overal kunt vinden. De lijst is samengesteld door mij in overleg met Jan’s Wijn-, Whisky- en Bierspecialiteiten en De Klok Dranken. Uiteraard is er ook fris en wijn verkrijgbaar. We serveren borrelplankjes met lekkere hapjes die bij de speciaalbieren passen.
Het tweede weekend in juli is verplaatst van de muziekkoepel naar de Oude Calixtuskerk. Met Magic indoor: vrijdag 9 juli is er trance en op zaterdag 10 juli relaxte lounge, deephouse & disco in de Oude Calixtuskerk met betaald entree. We vragen alleen voor alle bezoekers van Magic indoor om maximaal 40 uur van tevoren een test af te laten nemen om aan te tonen dat hij/zij geen COVID-19 heeft. Hiervoor kan je zelf een afspraak maken via www.testenvoortoegang.nl of een vaccinatie bewijs.
Zondag 11 juli een relaxt Reggae Festival met gratis entree in de kerk, zittend op een stoeltje aan tafel.

Laagdrempelig
“We willen het laagdrempelig en toegankelijk houden voor iedereen. We heffen alleen de vrijdag en zaterdag met Magic een minimale entree in de Oude Calixtuskerk. Alle twee weekenden geldt dat je met maximaal 4 personen aan een tafeltje mag zitten. Ik heb vorig jaar diverse zitevenementjes bezocht en dat kan prima, ontzettend gezellig. We hebben voortdurend goed contact gehad met de gemeente Oost-Gelre en onze leveranciers. Je moet het met zijn allen doen.

Het is wel zaak voor de dagen zonder entree ook te reserveren want er zijn een beperkt aantal plekken,” laat Niek weten. De keuze voor Hopdonder op de muziekkoepel is een bewuste. “Het is in de open lucht en we wilden graag een keer een andere locatie. Het 2e weekend van juli en in het najaar gaan we weer evenementen organiseren in de Oude Calixtuskerk.

Hopdonder speciaalbier weekend met akoestische muziek: vrijdag 2 juli 13.00 - 00.00 uur Marten van der Meulen, zaterdag 3 juli 13.00 - 00.00 u Paul Eppink en zondag 4 juli van 12.00 - 17.00 u Het hele weekend gratis entree, reserveren via www.district-east.nl voor een middag of avondshift.

Magic indoor: Dit zal plaatsvinden in de Oude Calixtuskerk. Vrijdag 9 juli 17.00 - 00.00 uur. Heerlijke trance classics uit de jaren 90’s & 00’s, uplifting en hardtrance, door Achterhoekse DJ’s: Milo, Rose-Clean, The Unexplained en René Afblazen & Frank Waanders.
Zaterdag 10 juli 13.00 - 00.00 u genieten van relaxte lounge, heerlijke deephouse en disco met Groove Disorder, Janik, Holtslag & Brandt, Conduct Disorder en Richy L. Tickets hiervoor zijn te bestellen via www.magic-festival.nl. En plan hiervoor je snel test via www.testenvoortoegang.nl
Zondag 11 juli 13.00 - 22.00 u Reggae Festival met lokale reggae dj’s Skank Dubious, Irie Vibes D.J. Mario & Raymond heerlijke reggae muziek op o.a. vinyl. Deze zondag is gratis entree, zittend aan een tafeltje, reserveren via www.district-east.nl.

Het derde weekend in juli wat we eerder hadden aangekondigd is komen ter vervallen op de muziekkoepel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden