<p class="InfoKop2" pstyle="InfoKop 2">De vestingwal bij De Molenberg wordt straks in ere hersteld, net zoals dat eerder ook al bij de Scouting is gebeurd. Foto: Kyra Broshuis</p>

De vestingwal bij De Molenberg wordt straks in ere hersteld, net zoals dat eerder ook al bij de Scouting is gebeurd. Foto: Kyra Broshuis

Vestingwal bij Molenberg wordt in ere hersteld

Vestingwal bij Molenberg wordt in ere hersteld

GROENLO - De geplande sloop en nieuwbouw van De Molenberg in Groenlo biedt kansen om de openbare ruimte te verbeteren. Zo kan het vestingstadkarakter worden versterkt, net als dat eerder al bij de Scouting is gebeurd. Ook kan de verkeersstructuur worden verbeterd en zijn er meer mogelijkheden voor het verder vergroenen van de binnenstad.

Door Kyra Broshuis

Meer groen
Eerst zal daarvoor planvorming voor de openbare ruimte gemaakt moeten worden. De gemeente Oost Gelre wil daarvoor 100.000 euro beschikbaar stellen. Wethouder Marieke Frank legt uit wat de bedoeling is: “We hebben nu de kans om de vestingwal langs de gracht te herstellen. We kunnen in de plannen de herinrichting van de Ziekenhuisstraat aanpassen. Ook willen we daar de riolering vernieuwen en moet het tunneltje tussen de beide gebouwen van de Molenberg gesloopt worden. We willen ook graag meer groen. Het is straks een uitgelezen kans om de vestingwal weer in ere te herstellen.” Met de Stichting Marga Klompé is al afgesproken om samen aan de planvorming te werken. De stichting wil straks hetzelfde aantal zorgappartementen terugbouwen. De historische kapel blijft overigens intact.

De raad beslist op 6 juli of het beoogde bedrag van 100.000 voor de planvorming beschikbaar gesteld kan worden. De daadwerkelijke uitvoering van de plannen staat gepland voor 2023.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden