<p>Tom Broshuis met de LP die hij produceerde en zelf op meespeelde. Eigen foto</p>

Tom Broshuis met de LP die hij produceerde en zelf op meespeelde. Eigen foto

Tom Broshuis blij met La Belle Époque Volume 1

GROENLO/UTRECHT - Blije gezichten bij Danny van Tiggele en zijn maatje Tom Broshuis. Het album waar ze samen intens aan werkten is uit en de heren zijn er zeer mee in hun nopjes.

Door Henri Walterbos

“Anderhalf jaar geleden vroeg Danny van Tiggele mij om samen met hem wat ideeën, die hij al een tijdje had liggen, uit te werken én op te nemen bij mij in de Heirloom Studio,” kijkt Tom terug. “Heel wat uurtjes, flesjes wijn en biertjes verder kwamen we op 14 instrumentale tracks uit. Danny kwam met het idee om bevriende muzikanten uit te nodigen om de tracks in te zingen of hier en daar te verzorgen van een baslijntje, lapsteel, strijkers enzovoort. Ondanks dat de plaat in gekke tijden ontstaan is, was het een feestje en eer om met zo veel toffe muzikanten en vrienden aan deze plaat te mogen werken. La Belle Époque betekent letterlijk ‘De Goede Tijden’. Ondanks afgelopen anderhalf jaar het allesbehalve goede tijden voor muzikanten is geweest laat dit project naar mijn idee zien dat er ook mooie dingen uit mindere periodes kunnen ontstaan. Ik ben heel trots om samen met beste vriend, en initiatiefnemer, Danny aan deze plaat te hebben mogen werken en mijn eerste LP als producer te presenteren!”

Ook Danny poseert blij met het album in zijn handen. “Tom en ik sloten ons bijna 60 dagen op in zijn fijne Heirloom Studio en het was een feest om de plaat te maken met zoveel getalenteerde, toffe en lieve muzikanten. Het is een grote eer dat Blaudzun, Judy Blank, Pablo Van de Poel, Anne Soldaat, Ruben Hein, Natousch Gerritsen, Yorick van Norden, Marien Dorleijn, Kim Janssen, Marrit van Brummelen, Frank Kooijman, Paul Bond en Emil Landman op deze plaat allemaal een lied zingen. Daarnaast spelen ook Anique Toebak, Kees Schaper, Samgar Jacobs, Stefan Wolfs, Loes Wijnhoven, Jonas Pap, Romain Bly, Robin Bremer, Gerben Bielderman, Ella van der Woude en Mischa Porte een glansrol. Simon Akkermans mixte de plaat in de EpicRainbowUnicornStudio. Jerboa Mastering verzorgde de mastering in Gent. Jantina Talsma maakte de prachtige hoes.”

Zangeres Judy Blank spreekt op haar facebookpagina van ‘het coolste collab-album waar ik ooit deel van heb mogen uitmaken.’ Paul Bond is eveneens trots dat hij mee mocht werken. “Het is Danny gelukt om de crème de la crème van de Nederlandse indiescene te verzamelen op één album, en wat ben ik trots dat ik ertussen sta! Wat is dit een vette plaat geworden, en dat kan ook niet anders met artiesten zoals Judy Blank, Yorick van Norden, Blaudzun, Emil Landman, Ruben Hein, Pablo Van de Poel, Marien Dorleijn en al die anderen. Tom Broshuis liet zichzelf gelden als producer met een volledig eigen sound en doorvoelde moderne blik, en zo is dit album een absolute parel geworden.”

La Belle Époque Volume 1 is te beluisteren en te bestellen via: www.linktr.ee/labelleeopoque

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden