<p>Grolspits Luc Berentsen (hier op de foto met vader Peter) scoorde viermaal. Foto: Theo Huijskes</p>

Grolspits Luc Berentsen (hier op de foto met vader Peter) scoorde viermaal. Foto: Theo Huijskes

Hoofdmacht Grol behaalt tweede overwinning in bekercompetitie

Vroomshoopse Boys 1 - Grol 1 0-6

Door Theo Huijskes

GROENLO - Na de mooie 3-1 overwinning in eigen huis tegen FC Suryoye uit Enschede een week eerder, heeft Grol afgelopen zaterdag een tweede overwinning in de bekercompetitie 2021-2022 behaald. In het Twentse landschap werd Vroomshoopse Boys, evenals Grol tweedeklasser maar dan in het zaterdagvoetbal, met een verpletterende 0-6 nederlaag huiswaarts gestuurd. Een fraaie zege, waar met name Grolspits Luc Berentsen met veel voldoening op terug kan blikken. De 24-jarige Berentsen scoorde maar liefst viermaal, waarbij het eerste doelpunt werd gescoord uit een schitterend genomen vrije trap en het laatste doelpunt door iedereen in en langs het veld in Vroomshoop werd bestempeld als een wereldgoal. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Rico Lammerdink en Wouter Rexwinkel. Al met al een bijzonder knappe prestatie van de spelers van hoofdtrainer William Krabbenborg. Dit zeker omdat Vroomshoopse Boys een week eerder de eerste bekerwedstrijd in Raalte tegen eersteklasser Rohda nog met 0-1 had gewonnen.

De beste twee teams gaan door
Het begin van de eerste helft in Vroomshoop ging redelijk gelijk op met gevaarlijke momenten voor beide doelen. Doelman Nick Oude Luttikhuis van Grol greep daarbij enkele malen goed in. Na de opening van de score via genoemde vrije trap van Luc Berentsen kreeg Vroomshoopse Boys meer grip op de wedstrijd en had Grol moeite om balbezit te houden. In deze fase van de wedstrijd moest Myron Baten een gele kaart incasseren en werd er tot het rustsignaal niet meer gescoord. In de tweede helft nam Grol het heft volledig in handen. Dit resulteerde in maar liefst vijf doelpunten, waarbij Luc Berentsen driemaal scoorde en Rico Lammerdink en Wouter Rexwinkel ieder één maal. Al met al een fraaie overwinning, die de Grol-equipe tevens volop kansen biedt om de tweede ronde in de KNVB-bekercompetitie te bereiken. De beste twee teams in de poule gaan naar de volgende ronde.

Opstelling Grol 1 tegen Vroomshoopse Boys 1:

Doel: Nick Oude Luttikhuis;
Achter: Sem Brummelaar (Roel Ottink), Ramon Landewers, Dudu en Myron Baten;
Midden: Titus Hoffman (Roel Bruins), Rico Lammerdink en Mick Wissink (Mart Zieverink);
Voor: Tycho Riteco (Tygo ten Bulte), Luc Berentsen en Tiem Rots (Wouter Rexwinkel).

Uitslagen bekercompetitie in de poule van Grol en de nog te spelen wedstrijden: Grol 1 - FC Suryoye 3-1; Rohda Raalte 1 - Vroomshoopse Boys 1 1-2; ; FC Suryoye - Rohda Raalte 0-1.

Nog te spelen: zaterdag 18 september FC Suryoye - Vroomshoopse Boys en zondag 19 september om 14.00 uur Rohda Raalte - Grol.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden